Blogomanija 2013. iznad očekivanja
Foto: Kurir

Završena konferencija na Kopaoniku

Blogomanija 2013. iznad očekivanja

Društvo -
Najveća "zvezda" ovogodišnje Blogomanije svakako je bio Dejv Trot iz Velike Britanije, koji je i otvorio konferenciju, a čije predavanje je slušalo više od 550 ljudi
1 / 10 Foto: Kurir

KOPAONIK - Na Kopaoniku je upravo završena najveća regionalna konferencija posvećena blogu i internetu - "Blogomanija". Više od 950 učesnika prisustvovalo je edukativnim predavanjima i različitim radionicama na "krovu Srbije", razmenjujući iskustva, znanje i kontakte.Uz više od 40 sati programa, sa više od 80 predavača, ostvaren je cilj da se ove godine napravi pomak u kreiranju sadržaja na internetu u Srbiji, ali i regionu. Najveća "zvezda" ovogodišnje Blogomanije svakako je bio Dejv Trot iz Velike Britanije, koji je i otvorio konferenciju, a čije predavanje je slušalo više od 550 ljudi.Jedna od najvažnijih poruka koje su se mogle čuti na Blogomaniji izneta je u izlaganju državnog sekretara Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija za ICT Stefana Lazarevića, koji je naveo da Srbija ima veliki potencijal u razvoju informacionih tehnologija, i šansu da postane "silicijumska dolina" Evrope.

Foto: Stefan Danilović
Foto: Stefan Danilović

Ništa manje važan nije ni humanitarni aspekt Blogomanije, jer je ovogodišnji generalni sponzor, kompanija Coca Cola, osmislila akciju kojom donira po jedan dinar za svaku potrošenu kaloriju na Blogomaniji. Preciznom računicom koliko se zapravo kalorija potroši na "tvitovanje", ali i na sportske aktivnosti koje su bile organizovane za učesnike, poput turnira u basketu, časova joge i kuglanja, došlo se do cifre od 134.098 kcal. Coca Cola je ovaj iznos učetvorostručila i opredelila donaciju u iznosu od 536.392 dinara za pomoć školama u Srbiji!

Foto: Stefan Danilović
Foto: Stefan Danilović

Posebnu draž druženju na Kopaoniku dali su "kraljevi sadržaja", koji su sa učesnicima podelili tajne svog kreativnog procesa ali i dobro nasmejali sve prisutne. Tu je bila ekipa "The Books Of Knjige", Njuz.net, momci koji stoje iza web stranice Tarzanija, kreativni duo "Braća Burazeri", kao i Marko Kon, Niggor Lazić i poseban video materijal ekipe "Državnog Posla" iz Novog Sada. Time je ispunjen još jedan od prioriteta Blogomanije, a to je zabava i dobro raspoloženje svih učesnika konferencije.

Foto: Stefan Danilović
Foto: Stefan Danilović

Organizatori su se na svečanom zatvaranju zahvalili svima na velikom interesovanju i učešću i obećali da će sledeća Blogomanija biti još lepša, veća i bolja!

Foto: Stefan Danilović
Foto: Stefan Danilović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track