Kosovska Mitrovica sutra dobija gradonačelnika i odbornike
Foto: Kim

Konstituisanje organa vlasti

Kosovska Mitrovica sutra dobija gradonačelnika i odbornike

Politika -
U Kosovskoj Mitrovici sutra će biti održana sednica na kojoj će novoizabrani gradonačelnik i odbornici preuzeti dužnosti, izjavio je danas budući granonačelnik Krstimir Pantić

KOSOVSKA MITROVICA - U Kosovskoj Mitrovici sutra će biti održana sednica na kojoj će novoizabrani gradonačelnik i odbornici preuzeti dužnosti, izjavio je danas budući granonačelnik Krstimir Pantić i dodao da će okosnicu vlasti činiti građanske inicijative Srpska i SDP.

Gradonačelnik i 19 odbornika, među kojima je jedan bošnjački i pet albanskih iz redova Demokratskog saveza Kosova na čelu sa Agimom Devom, bivšim kadnidatom za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, potpisaće svečane izjave o preuzimanu dužnosti na sednici zakazanoj za 11 sati.

"Dolazimo sutra na sednicu, moji odbornici i ja", rekao je Deva za i dodao da će sutra u Kosovskoj Mitrovici sve biti obavljeno - dužnost će prezueti i gradonačelnik i odbornici.

Krstimir Pantić, kandidat Srpske, koji je pobedio u drugom krugu izbora, 1. decembra, protivkandidata Olivera Ivanovića lidera GI SDP, rekao je da je dogovorena koalicija Srpska-SDP. Obe GI imaju po šest odbornika u lokanom parlamentu, dodao je Pantić.

"Napravljena je koalicija. Program i ideje kako treba voditi grad su nam gotovo identične. Ostalo je da se dogovorimo oko mesta predsednika Skupštine opštine i očekujem da će i to pitanje biti rešeno u nekoliko narednih dana", kazao je Pantić i izrazio uverenje da će predsednik SO biti kadnidat GI Srpska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track