TRAŽILI MU 13. PLATU: Vučić iznerviran polomio bravu na svom kabinetu!
Foto: KURIR

Izbacio ih napolje

TRAŽILI MU 13. PLATU: Vučić iznerviran polomio bravu na svom kabinetu!

Politika -
Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Napolje da vas nikad više nisam video! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji, poručio je vicepremijer posetiocima iz Agencije za kontrolu letenja

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić polomio je bravu od vrata na svom kabinetu kada su mu članovi rukovodstva Agencije za kontrolu letenja tražili dozvolu sa sebi i radnicima isplate 13. platu!

"Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Napolje da vas nikad više nisam video! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji...", orio se Vučićev bes hodnicima Vlade!Ubrzo je ispred Vučićevog kabineta stigao i domar koji je brzo zamenio bravu na kancelariji. Jedan od saradnika potpredsednika Vlade ispričao nam je šta se dešavalo u Vučićevom kabinetu.

"U danu dok je radio na finaliziranju spiska svih direktora javnih preduzeća koji bi trebalo da budu smenjeni, došli je nekoliko ljudi iz Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore. Doneli su mu zahtev za isplatu trinaeste plate, a tamo su prosečna primanja oko 300.000 dinara, dok direktor Slobodan Cvijan ima 850.000 dinara. Odmah ih je izbacio napolje i počeo da više na njih", kaže sagovornik.

On dodaje da je ministar finansija Lazar Krstić je već dobio nalog da zabrani isplate trinaestih plata u svim javnim preduzećima.

SMATSA: Nismo tražili saglasnost za 13. platu

BEOGRAD - Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, SMATSA doo, demantuje da je od predstavnika Vlade Srbije trazila saglasnost za isplatu trinaeste plate.

To je još jedna od neistina koja se, u poslednje vreme, plasira u javnost o nasoj kompaniji, koja je lider u vazdušnom saobraćaju u ovom delu Evrope, navodi se u saopštenju.

SMATSA podseća da od osnivanja posluje pozitivno, da nije javno preduzeće, niti agencija Vlade i da nije budžetski korisnik.

Po raznim osnovama SMATSA u budžet Srbije svake godine uplaćuje oko 20 miliona evra. SMATSA se, kao i sve druge kontrole letenja u Evropi finansira naplatom usluga preleta putničkih aviona od stranih i domaćih avio kompanija.

O eventualnoj isplati trinaeste plate, kao i o svim ostalim pitanjima od značaja za poslovanje SMATSA, odluke donose organi upravljanja koje je imenovao osnivač, Vlada Srbije i Vlada Crne Gore, u skladu sa domaćim propisima i medjunarodnim principima poslovanja, ističe se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track