Vučić: Napadi u Volgogradu kukavički akt!
Foto: KURIR

Teroristički napad u Rusiji

Vučić: Napadi u Volgogradu kukavički akt!

Politika -
Sa velikom tugom i ogorčenjem sam primio vest o terorističkim napadima u Volgogradu u kojima je veliki broj građana vaše zemlje izgubio život, piše u telegramu koji je vicepremijer uputio ambasadoru Rusije u Beogradu Aleksandru Čepurinu

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je danas osudio terorističke napade u Volgogradu kao "kukavičke akte" i izrazio saučešće porodicama poginulih i ruskom rukovodstvu, saopštila je vladina pres služba.

"Sa velikom tugom i ogorčenjem sam primio vest o terorističkim napadima u Volgogradu u kojima je veliki broj građana vaše zemlje izgubio život", piše u telegramu koji je Vučić uputio ambasadoru Rusije u Beogradu Aleksandru Čepurinu.

Najmanje 12 osoba je poginulo, a 28 ranjeno u jutrošnjoj eksploziji trolejbusa u Volgogradu, gradu na jugu Rusije, samo dan posle terorističkog napada na železničkoj stanici u tom gradu kada je poginulo 17, a ranjeno 37 osoba.

"Najoštrije osuđujem ove kukavičke akte i uveren sam da će službe bezbednosti Ruske Federacije uspeti da pronađu i privedu pravdi organizatore napada kao i da spreče slične akcije u budućnosti. Republika Srbija je spremna da u ovome pruži svu neophodnu pomoć", naveo je Vučić u telegramu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track