NESHVATLJIVO: Demokrate neće Đilasov harač!
Foto: Nebojša Mandić

Članstvo DS negoduje zbog povećanja članarine

NESHVATLJIVO: Demokrate neće Đilasov harač!

Politika -
Na društvenim mrežama se povodom informacije da će članarina za stranku povećati skoro troduplo izazvao polemiku i pravi rat među članstvom

BEOGRAD - Razdor sve veći!

Najave da predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas namerava da na predstojećem GO stranke progura predlog o povećanju skupštinske članarine, već je naišao na ozbiljan otpor demokrata.

Naime, povodom ove informacije na društvenim mrežama, otvorila se prava polemika, ako ne i tihi rat protivnika i onih koji podržavaju Đilasov predlog za obezbeđenje više novčanih sredstava za funkcionisanje stranke na ovaj način.

Tako, brojne nezadovoljne demokrate Đilasov, još jedan mnogi bi rekli sulud i neshvatljiv predlog prokomentarisali "Ko nema para, neće ni glasati", "Đilasov harač uneo razdor među članove DS".

Istina, bilo je i onih koji su rešili da za članarinu daju koliko god predsednik traži jer nisu bitne pare, već ideja koju stranka promoviše. A, koje su to ideje i šta je to za šta se zalažu demokrate i Dragan Đilas u ovom trenutku ni ozbiljnim poznavaocima političkih prilika u Srbiji nije najjasnije.

Elem, prema za sada poznatim informacijama plan je da se članarina povećava po nekom obliku platnih razreda, pa bi đaci, nezaposleni, penzioneri i studenti ubuduće plaćali 500, dok bi zaposleni za odanost demokratama, morali da izdvoje po 1000 dinara. Još uvek postojeća članarina iznosi za prvu kategoriju 100, odnosno 300 dinara za zaposlene.

Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Elezović, koji je potpisan ispod predloga odluke o povećanju članarine, nedavno je izjavio da je to samo jedna od opcija, dok postoji predlog i da se članarine ne menjaju. - Ništa još nije definitivno - rekao je Elezović.

Da li će ovaj predlog uopšte proći, videćemo 18. januara, kada je i zakazana sednica Glavnog odbora stranke. S druge strane od te sednice, pitanje članarine biće samo jedna od tema, jer postoji prema saznanjima Kurira da Đilas zbog katastrofalnog vođenja stranke i sve više nezadovoljnih članova zbog loših izbornih rezultata na nekoliko lokalnih izbora bude smenjen.

(S.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track