Igor Mirović: Do subote odluka SNS o vanrednim izborima
Foto: Aleksandar Jovanovic

Uoči sastanka Predsedništva

Igor Mirović: Do subote odluka SNS o vanrednim izborima

Politika -
Aleksandar Vučić i stranački organi odlučiće da li će se vanredno glasanje održati 16. marta, istovremeno sa izborima u Beogradu

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da će najkasnije do subote predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić i stranački organi doneti odluku o tome da li će se vanredni parlamentarni izbori održati 16. marta, istovremeno sa izborima u Beogradu.

U naredna tri dana očekujemo odluku predsednika stranke Aleksandra Vučića, a veći deo članova Predsedništva se već izjasnio za vanredne parlamentarne izbore", rekao je Mirović. On veruje da će posle izborne skupštine, koja će, kako je najavljeno, doneti promene u Glavnom odboru i Predsedništvu stranke, ostati na mestu potrpedsednika.

Govoreći o kritici predsednika Srbije Tomislava Nikolića povodom rezultata akcije "Grom 2", Mirović je rekao da predsednik države ima pravo na kritiku, ali da se, s druge strane, moraju uvažiti i napori MUP, koji su, kako je rekao, vidljivi i merljivi.

Upitan da li je to bila kritika i na račun prvog potpredsednika Aleksandra Vučića, Mirović je rekao da se propusti mogu ispraviti, da se određene akcije moraju i pohvaliti, i ocenio da je krenula žestoka borba protiv kriminala i korupcije.

Mirović, koji je i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, rekao je da je početak pregovora sa EU odlična vest, jer je stvorena perspektiva za ekonomski razvoj. "Već imamo veliki broj investitora, kontakata, koji tu vest pozdravljaju i već najavljuju konkretne korake", rekao je Mirović.

Govoreći o kritikama projekta "Beograd na vodi", Mirović je rekao da je običaj da se u Srbiji kritikuju važni projekti od kojih će zemlja imati veliku korist i dodao da se mora poštovati zakonska procedura, ali i vizije onih koji žele da ulažu u Srbiju.On je ocenio da je projekat jedan od najvažnijih u Beogradu i Srbiji i da predstavlja veliku razvojnu šansu za privredu glavnog grada, ali i razvoj cele zemlje, navodeći da se takav projekat ugovara "jednom u nekoliko decenija".

"Naša namera je da Beograd i Srbija izvuku konkretnu finansijsku i ekonomsku korist. Mi ćemo štititi naše interese, ali moramo uvažiti i interese onih koji hoće da ulažu u zemlju", rekao je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track