Radulović: Vučić koči reforme! Mihajlović: Radulović je autističan

Bivši ministar privrede osuo po saborcima

Radulović: Vučić koči reforme! Mihajlović: Radulović je autističan

Politika -
U obrazloženju ostavke Radulović optužio Vučića i njegov kabinet da su kočili reforme, ali nije objasnio zašto to govori tek pošto je izašao iz Vlade

BEOGRAD - Što je ćutao?Saša Radulović, ministar privrede, u obrazloženju svoje ostavke optužio je vicepremijera Aleksandra Vučića i njegov kabinet da su glavni kočničari reformi, ali je propustio da objasni i zašto je o tome ćutao dok je bio u Vladi. Potpredsednica SNS i ministarka energetike Zorana Mihajlović uzvratila je bivšem kolegi iz Vlade da je Vučić otkočio Srbiju, a Radulovićev rad ocenila je kao autističan!Radulović tvrdi da je paket mera ekonomske stabilizacije potpuno promašen.- Na njemu je radilo Ministarstvo finansija i Vučićev kabinet. Budžet za 2014. godinu je neodrživ - naveo je Radulović.On je osuo paljbu i po svom prethodniku Mlađanu Dinkiću.- Puno poverenje u arapska, kineska, ruska, beloruska i druga čuda, netransparentne ugovore, subvencije i sve ostale propale politike prethodnog ministra je jedina politika na koju se iskreno računa - zaključio je Radulović.Zorana Mihajlović ocenila je Radulovićeve optužbe kao smešne i besmislene.- Ako je neko bio reformator u ovoj vladi, onda je to Vučić. Otkočio je Srbiju, politički kroz Briselski sporazum, otpočinjanje pregovara sa EU, dao temelje borbi protiv kriminala i korupcije. Vučić ima rezultate. Isto kao što smo napravili političke iskorake, možemo da garantujemo da ćemo napraviti i ekonomske iskorake. Ali promene i reforme se prave u timu - i tako Vučić radi, timski ! A ne da radimo autistično i da predlažemo, a kad to ne prođe, onda napadamo. Ne možete voditi resore, a da ne razgovarate s ljudima! To je upravo radio bivši ministar Radulović - zaključila je ona.(S. M.)

OdbranaKRSTIĆ: VUČIĆ JE REFORMATORZa razliku od Radulovića, koji je praktično zabio nož u leđa onome ko ga je predložio, Lazar Krstić, ministar finansija, ne misli da je kabinet vicepremijera bio kočničar reformi.- Tvrdim suprotno, Vučić je radio upravo suprotno. Prvi je pokrenuo temu da se o tim reformama razgovara, a na njegov predlog postavljeni smo i Radulović i ja. Prošli kroz proces usaglašavanja mera koje su objavljene u oktobru i mnogih drugih stvari, kao što su zakoni o stečaju, privatizaciji, radu, a tim razgovorima prisustvovao je i Radulović - poručio je Krstić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track