Vučić o Zorani Mihajlović: Ne mešam se u rad nezavisnih institucija
Foto: Fonet

Ministarka odbacila optužbe

Vučić o Zorani Mihajlović: Ne mešam se u rad nezavisnih institucija

Politika -
Od Zorane ću da tražim da bude još marljivija, da radi još više, a građane ću da primam i ja, i to radim svaki dan, kaže vicepremijer

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom optužbi Agencije za borbu protiv korupcije da je ministarka energetike Zorana Mihajlović zloupotrebila javnu funkciju u predizbornoj kampanji, da se on ne meša u rad nezavisnih institucija i da očekuje da one donose zaključke u skladu sa zakonom.

"Ali, ću od Zorane da tražim da bude još marljivija, da radi još više, a građane ću da primam i ja, i to radim svaki dan, ona je to radila godinu, godinu i po dana i to mora da nastavi da radi da se ne bi videle promene", rekao je Vučić novinarima u hotelu "Hajat".

"Nisam razumeo šta je tu naročiti problem, ali poštujem rad nezavisnih institucija i neka one donose zaključke u skladu sa zakonom i to je dobra stvar, to je stvar koja dobro govori o institucijama u našoj zemlji", dodao je Vučić.Kako je rekao, on je ponosan na činjenicu što Mihajlovićeva razgovora sa narodom i što može da odvoji vreme da razgovara sa građanima.

"Neki drugi koji je trebalo to da čine nikada nisu imali vremena da prime bilo koga sa ulice, a kamoli da sa običnim narodom razgovaraju i podele njihove muke", rekao je vicepremijer.

U medijima se pojavila informacija da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv Mihajlovićeve zbog zloupotrebe ministarske pozicije u stranačke svrhe. Sama ministarka je juče odbacila optužbe Agencije da je zloupotrebila javnu funkciju i javne resurse u predizbornoj kampanji."Optužbe Agencije za borbu protiv korupcije da sam kao ministar, navodno, zloupotrebila javnu funkciju i javne resurse u aktuelnoj predizbornoj kampanji, apsolutno ne stoje i govore da je ova institucija više zainteresovana za privlačenje pažnje javnosti senzacionalističkim naslovima u medijima, nego za praćenje zakonitosti rada nosilaca javnih funkcija", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da o tome najbolje govori činjenica da je o optužbama koje se iznose na njen račun saznala iz medija, budući da joj se tim povodom Agencija još nije zvanično obratila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track