DOKAZ: Kako su Beko i Mišković davali naloge Đilasu!
Foto: Marina Lopičić

Tajkun slepo izvršavao naredbe Miška i Beka

DOKAZ: Kako su Beko i Mišković davali naloge Đilasu!

Politika -
Lider DS Memorandum između „Luke“ i Grada potpisao istog dana kad mu je i poslat iako se samo urgentne stvari, kao što je uvođenje vanredne situacije, potpisuju tako hitno i bez saglasnosti Skupštine

BEOGRAD - Mišković, pa potop!Dragan Đilas, lider DS, slepo je izvršavao naređenja vlasnika „Luke Beograd“ Miroslava Miškovića i Milana Beka u vreme dok je bio na funkciji gradonačelnika, a Grad u sporu sa ovom kompanijom. U prilog tome govori Memorandum o razumevanju, koji su „Luka Beograd“ i Grad potpisali u martu 2009. godine, a koji je bivši gradonačelnik parafirao istog dana kada su mu ga vlasnici „Luke“ poslali!Mimo procedurePrema rečima našeg izvora iz stručne službe gradske uprave, samo se hitne stvari, kao što su uvođenje vanredne situacije u Gradu, potpisuju urgentno, a ostali dokumenti prolaze proceduru koja traje minimum dva do tri dana!Tim ugovorom, kako je Kurir već pisao, Đilas je interese „Luke“ izjednačio sa interesima Grada i omogućio im nesmetano korišćenje zemljišta koje je predmet spora u trenutku kada spor traje i kada Grad dobija presude u svoju korist!- To znači da je Dragan Đilas svoju servilnost prema Miškoviću i Beku izjednačio sa elementarnim nepogodama! Neuobičajeno je da se dokument potpisuje istog dana, postoji procedura koja iziskuje minimum dva do tri dana. I to ako je dokument hitan! Ako nije, procedura traje obično oko 15 dana! „Luka“ je potpisala Memorandum 18. marta 2009. godine, a dan kasnije, 19. marta, Đilas je primio dokument. Istog dana kada mu je Memorandum uručen Đilas je brže-bože stavio svoj potpis iako je znao da je pre toga morao da traži saglasnost Skupštine grada! - kaže izvor našeg lista iz stručne službe gradske uprave i dodaje:- Đilas je tajno potpisao dokument i tako izigrao gradski organ i prekršio Statut grada.Na Memorandumu je pored Đilasovog potpisa i njegov lični pečat - pečat gradonačelnika, broj 1.Ravnopravni partneriPodsetimo, bivši gradonačelnik je ovim memorandumom „Luku Beograd“ podigao na nivo ravnopravnog partnera i izjednačio njen privatni interes s interesom Beograda. „Luka“ je kao svoj interes za potpisivanje ovog memoranduma navela obavljanje delatnosti i izgradnju planiranih objekata i da kao partner Grada nesmetano koristi zemljište koje se nalazi u njenom kompleksu. Sa druge strane, Grad je kao svoj interes za potpisivanje ovog dokumenta naveo afirmaciju principa dogovora kao princip budućnosti u radu gradske uprave?!

Imali moćnog slugu...Mišković i Beko
Imali moćnog slugu...Mišković i Beko

Kuzmanović, DS:JA TO NIKAD NE BIH POTPISAOBivši predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, inače član DS, na pitanje da li bi on Memorandum između „Luke“ i Grada potpisao na dan kada je taj ugovor i dobio kaže:- Svaki sporazum koji ima neki obligacioni odnos išao bi prvo u pravobranilaštvo. On navodi da je kao predsednik ove opštine, neke papire morao da potpisuje dan za dan, ali samo ako je taj termin bio poslednji rok i ako su zahtevali urgentnost. U svakom drugom slučaju, kako navodi, morali su da prođu proceduru.

ĆuteOD ĐILASA NI GLASAKonkretna pitanja poslali smo Draganu Đilasu preko njegovog portparola Ivana Nikolića putem SMS poruke, ali odgovore do zaključenja broja nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track