LISTIĆ ČEKA TITULU: Pogledajte kako su građani Srbije šarali po glasačkim listićima

Poništeni glasovi

LISTIĆ ČEKA TITULU: Pogledajte kako su građani Srbije šarali po glasačkim listićima

Politika -
Lepša i zanimljivija strana izbora svakako su glasači koji nisu želeli da se opredele za nekog od kandidata na listićima, već su šarali po njima i pisali razne poruke

Lepša i zanimljivija strana izbora svakako su glasači koji nisu želeli da se opredele za nekog od kandidata na listićima, već su šarali po njima i pisali razne poruke.

Ove godine jedan od najpopularnijih video klipova je Zemunac koji na nekom skupu govori "Sveeee". On je postao hit na svim društvenim mrežama, a ni glasači nisu propustili priliku da se našale.

Tako je jedan od glasača zaokružio sve brojeve na listićima i napisao "Sveeee", dok su drugi stavljali svoja imena, kao i da glasački listić čeka titulu.

Titula za DelijeTako se na Fejsbuku pojavila slika glasačkog listića sa dopisanim i zaokruženim rednim brojem 20, uz poruku„Mataruška banja čeka titulu“.Na drugom listiću jedan od nezadovoljnih izbornom ponudom napisao je da je njegov favorit pevač narodne muzikeBora Drljača. Uz crtež pune figure popularnog folkera, vickasti glasač napisao je i zašto želi da glasa za njega: „Stari vuk je još uvek u snazi!“

Bilo je i onih koji su se odlučivali za poznate fudbalere koji igraju za prestižne evropske klubove. Tako bi pojedini Srbi u parlamentu voleli da vide Holanđanina Robina van Persija, prvotimca Mančester junajteda Vejna Runija, zatim Patrisa Evra... Na jednom nevažećem listiću koji je postavljen na Fejsbuk nacrtana su vešala ispod kojih piše: „Vešala za vas, sloboda za nas“.Ipak, ovogodišnji izbori ne mogu da se porede s onim iz 2012, kada su društvene mreže bile prepune kandidata kao što su Supermen, Bananamen i drugi superheroji. Ali, zato ove godine pokušana je prva izborna krađa preko društvenih mreža! Naime, na Tviteru se pojavila fotografija SMS poruke u kojoj jedna politička stranka poručuje da ima razrađenu šemu sa organizatorima festivala Egzit i da će deliti po dve karte ukoliko se glasa za njih?! Objašnjena je cela šema kako da se unovči glas. Za dva glasa dobijaju se dve karte.

Karte za EgzitMeđutim, ubrzo je usledio saopštenje organizatora Egzita, u kojem se upozorava da pojedini stranački aktivisti nude lažne ulaznice za popularni festival.- Obaveštavamo javnost da je organizacija festivala Egzit došla do saznanja da pojedini stranački aktivisti nude lažne karte za Egzit 2014. u zamenu za dva glasa na parlamentarnim izborima. Upozoravamo sve ljubitelje Egzita da ne nasedaju na ove provokacije i da ne dozvole da se njihovim glasom manipuliše na bilo koji način - navodi se u saopštenju i dodaje da su o svemu obavestili nadležne državne organe.

Viša silaVETAR ODUVAO BIRALIŠTEIzbori na jednom biračkom mestu u opštini Topola kasnili su skoro sat vremena. Razlozi nisu nikakve nepravilnosti, već viša sila, odnosno vremenske neprilike. Olujni vetar oduvao je prethodne noći krov sa škole u kojoj je trebalo da bude glasanje. Biračko mesto premešteno je u susednu zgradu, gde je prenet izborni materijal kako bi moglo da se glasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track