Strani mediji: Ubedljiva pobeda konzervativaca u Srbiji!

Izbori u Srbiji

Strani mediji: Ubedljiva pobeda konzervativaca u Srbiji!

Politika -
SNS postala dominanta partija zahvaljući popularanosti Vučića kao lica koji vodi borbu protiv kriminala u okviru koje počelo suđenje "tajkunu" Miroslavu Miškoviću, prenosi Rojters

BEOGRAD - Strana agencije prenele su da je Srpska napredna stranka desnog centra osvojila apsolutnu većinu na današnjim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Agencija Asošiejtid pres prenosi da je ubedljivu pobedu odnela SNS koja je obećala reformu ekonomije i nastavak evrointegracije. Agencija Frans pres u vesti o pobedi konzervativne SNS navodi da tako ubedljiva pobeda nije zabeležena od prvih parlamentarnih izbora 1990. godine.

Agencija Rojters prenosi da su naprednjaci ostvarili apsolutnu većinu kojom će se učvrstiti na vlasti dok Srbija ulazi u pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. Rojters navodi da će lider naprednjaka Aleksandar Vučić (44), bivši ultranacionalista i ministar u eri Slobodana Miloševića, verovatno biti sledeći premijer. Ta agencija ocenjuje da je SNS postala dominanta partija zahvaljući popularanosti Vučića kao lica koji vodi borbu protiv kriminala u okviru koje počelo suđenje "tajkunu" Miroslavu Miškoviću.

"Kampanja (SNS) je pogodila žicu mnogih Srba gnevnih na decenijsku duboko ukorenjenu korupciju", navodi Rojters, koji dodaje da postoji nelagoda među Vučićevim kritičarima što je toliku vlast dobio čovek koji je do pre pet godina bio antizapadno orijentisan. Strane agencije su ranije, kao hitno javile da je konzervativna SNS odnela ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track