Pajtić u trci za šefa demokrata!
Foto: Beta

Drugi čovek želi lidersku poziciju

Pajtić u trci za šefa demokrata!

Politika -
I zvanično na crti: Zamenik predsednika DS juče na sastanku s predsednicima stranačkih odbora u Kragujevcu i formalno krenuo u izbornu kampanju

BEOGRAD - Završnica.Bojan Pajtić, zamenik predsednika Demokratske stranke, rešio je da se na predstojećim stranačkim izborima 31. maja kandiduje za predsednika te partije. Pajtić i aktuelni lider demokrata Dragan Đilas već su formirali svoje izborne štabove i počeli unutarstranačku kampanju.Pajtić u prednostiRok za podnošenje kandidatura za izbore u DS zvanično je počeo u utorak, a Pajtić je juče u Kragujevcu, na sastanku s predsednicima gradskih i opštinskih stranačkih odbora, zvanično krenuo u kampanju - obelodanio je da ulazi u trku za šefa demokrata i predstavio svoj program.- To je početak Pajtićeve kampanje. Na skupu su okupljene demokrate širom Srbije koje ga podržavaju - kaže izvor Kurira i dodaje da su uz Pajtića od viđenijih funkcionera potpredsednici DS Dejan Nikolić i Goran Ćirić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović i Vida Ognjenović, dok se Gordana Čomić i Nataša Vučković nisu opredelile. Pajtić je dobio podršku svih vojvođanskih odbora, a gradski odbor DS u Novom Sadu i javno je saopštio da podržava njegovu kandidaturu, kao i odbori u Šapcu, Loznici, Sokobanji, Kosovskoj Mitrovici, i u više beogradskih opština.Iako opredeljivanje odbora tek predstoji, trenutno je Pajtić u prednosti u odnosu na protivkandidata, i „vodi sa 19 odbora razlike“.- Međutim, to je tek početak, ništa nije izvesno, izjašnjavanje tek predstoji i do 31. maja sve je moguće. Kampanja je otvorena, biće korektna i ono što je najbitnije je da, bez obzira na ishod stranačkih izbora, kandidati za predsednike ostanu u stranci i nastave saradnju. Primetno je da ni članstvo ni odbori nisu preterano zainteresovani za ove izbore. Ljudi su se valjda umorili, dosadili su im „ratovi“ među rukovodstvom - dodaje naš sagovornik.Nema favoriteAnalitičar Dragomir Anđelković smatra da šanse Pajtića da preuzme DS nisu slabe.- Nije favorit, ali zbog podrške vojvođanskih odbora ima šanse na izborima, koji su u stvari sudar poraženih.

Raspad sistemaRASPUŠTEN GO DS U ZRENJANINUOdlukom Izvršnog odbora DS juče je raspušten gradski odbor te stranke u Zrenjaninu, a za poverenika je postavljen dosadašnji predsednik Bratislav Tomić. On je rekao da je odluka doneta zbog lošeg stanja u GO, koje je kulminiralo lošim rezultatima na izborima 16. marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track