HIT: Bojan Pajtić spasava Demokratsku stranku kao Majkl Džej Foks!
Foto: Fotomontaža

Demokrate zašle u domen naučne fantastike

HIT: Bojan Pajtić spasava Demokratsku stranku kao Majkl Džej Foks!

Politika -
Vojvođanski premijer ulazi u trku za mesto lidera DS sa sloganom „Povratak u budućnost“, što je istovremeno naziv legendarne naučnofantastične limunade

BEOGRAD - Još mu fali vremenska kapsula.Bojan Pajtić, zamenik predsednika DS i vojvođanski premijer, najavio je pre dva dana da će se kandidovati za predsednika demokrata i da je iz Kragujevca krenuo u kampanju, i to pod nazivom „Povratak u budućnost“. Kako je rekao, on je kandidaturu prihvatio na predlog gradskih i opštinskih odbora KiM, Vojvodine i Beograda, kao i većine odbora iz centralne Srbije.- Prihvatio sam predlog gradskih i opštinskih odbora da sa idejom u kampanji „Povratak u budućnost“ objasnimo šta je vizija DS i koje je njeno mesto u novim političkim okolnostima u ovoj zemlji - rekao je Pajtić.Prazna porukaMeđutim, zašto baš slogan „Povratak u budućnost“, što je naziv istoimenog naučnofantastičnog filma u kom glavni junak - Marti Mekflaj (glumi ga Majkl Džej Foks) putuje kroz vreme, vojvođanski premijer nije objasnio.Dragan Ćirić, direktor agencije „Kontekst Mfg“, kaže da navedeni slogan samo obećava budućnost, ali da ne govori ništa o tome kakva je ona.- Može biti dobra, ali isto tako može biti loša. Iz ovog slogana se to ne vidi. Podsećanje na trilogiju Roberta Zemekisa je veliki problem pošto će većina ljudi da se zadrži na konstataciji kako je Pajtić uzeo ime čuvenog filma za slogan i neće se baviti samom porukom. To i nije toliko loše pošto je poruka nedovoljno jasna. Samim tim, ovaj slogan je još jedan u nizu sličnih proizvoda - ambiciozan, sa realnim kapacitetom za podbačaj. Na tok ovih izbora sigurno neće uticati. Drugi faktori će odlučivati o pobedniku - kaže Ćirić.Bliže se izboriInače, obrazlažući svoju kandidaturu, Pajtić je rekao da će DS biti na čelu demokratskog bloka političkih stranaka, NVO, sindikata, udruženja poljoprivrednika, javnih ličnosti i svih, kako je naveo, koji su spremni i imaju hrabrosti da se suprotstave režimu koji nema ideju kako rešiti probleme u zemlji, a istovremeno nameće autoritaran sistem vladavine.Izbori u Demokratskoj stranci zakazani su za 31. maj i, kako je Pajtić rekao, tada će delegati predstaviti program stranke.(K. B.)

Opredelio seŠUTANOVAC PROTIV PAJTIĆADragan Šutanovac, koji je doskora važio za jednog od glavnih nezadovoljnika u stranci, naprasno je promenio mišljenje i stao uz aktuelnog lidera Demokratske stranke. Kako tvrde dobro obavešteni izvori Kurira, ukoliko ne dođe do promene u samom vrhu DS, Šutanovac je viđen za zamenika predsednika stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track