DAČIĆ SA KIRBIJEM: O saradnji i Oebsu
Foto: Marina Lopicic

Sastanak

DAČIĆ SA KIRBIJEM: O saradnji i Oebsu

Politika -
Ambasador SAD je izrazio spremnost za nastavak dijaloga o aktuelnim svetskim temama, prvenstveno po pitanju krize u Ukrajini

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi razgovarali su danas o odnosima dve zemlje, saradnji u okviru međunarodnih organizacija, posebno uoči kopredsedavanja Srbije OEBS-om i zajedničkim radom na rešavanju bezbednosnih izazova u svetu.

Kako je objavljeno na sajtu ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić i Kirbi su se složili da je nastavak i unapređenje političkog dijaloga i sveukupnih bilateralnih odnosa u obostranom interesu.Iako su evrointegracije Srbije jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje, od izuzetnog značaja su i dobri odnosi Beograda i Vašingtona, istakao je Dačić.

Ambasador Kirbi je izrazio spremnost za nastavak dijaloga o aktuelnim svetskim temama, prvenstveno po pitanju krize u Ukrajini.

Kirbi je izrazio uverenje da će tokom predstojećeg kopredsedavanja OEBS-om Srbija "dobiti šansu da zablista i da će tu šansu iskoristiti".

Srbija će predsedavati OEBS-om u 2015. godini, u okviru sukcesivnog predsedavanja sa Švajcarskom koja ove godine predsedava organizacijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track