SKANDAL U VLADI: Mrkina ljubavnica jedva vratila diplomatski pasoš!
Foto: Zorana Jevtić

Iživljavanje državnih službenika

SKANDAL U VLADI: Mrkina ljubavnica jedva vratila diplomatski pasoš!

Politika -
Snežana Zeković, bivša šefica kabineta Milutina Mrkonjića, odbila da vrati ispravu i pošto je otišla iz službe. Ivan Mrkić zvao policiju da joj oduzme pasoš

BEOGRAD - Ni anđeli nisu ono što su nekad bili.Snežana Zeković, bivša šefica kabineta Milutina Mrkonjića i njegova bliska prijateljica, odbila je da vrati diplomatski pasoš i pošto je otišla iz vlade, a da bi je naterali da se odrekne ovog „statusnog simbola“ - kako ga doživljavaju političari - bivši šef diplomatije Ivan Mrkić morao je čak da zove i policiju!Statusni simbolKako Kurir saznaje, Zekovićeva, ili Anđeo, kako joj je Mrkonjić tepao dok su bili u ljubavi, dobila je diplomatski pasoš u vreme dok je obavljala funkciju šefa kabineta, od 2008. do 2011. godine. Međutim, umesto da ga vrati pošto je otišla s funkcije, ali i iz Nemanjine 11, Zekovićeva je zadržala diplomatski pasoš još godinama - vratila ga je nedavno, i to pošto su joj ga, praktično, oteli.- Pošto je došao na funkciju ministra spoljnih poslova, Ivan Mrkić je naredio da se pročešlja spisak ljudi koji imaju diplomatski pasoš. Na spisku je bilo i ime Snežane Zeković, bivše Mrkonjićeve šefice kabineta i, kako se po gradu naveliko priča, dugogodišnje ljubavnice. Iako već godinama ne radi u vladi, zadržala je diplomatski pasoš. Mrkić je odmah naredio da neko iz Ministarstva kontaktira s njom i zatraži da vrati ovaj dokument - kaže izvor našeg lista iz MSP i dodaje:- Međutim, ona je to odbila da učini! Bili smo nemoćni! Čak je i Mrkić na jednoj sednici vlade zamolio Mrkonjića da je pozove i urazumi, ali mu je on rekao da je nemoćan da bilo šta učini! Intervencija policijeMrkićevi saradnici su obavestili policiju o ovom problemu, a onda su pozvali nju i poručili da će, ukoliko u rekordnom roku ne vrati diplomatski pasoš, poslati policiju da joj ga uzme - navodi naš izvor, kao i da je ona ubrzo vratila pasoš.Milutin Mrkonjić, pošto je saslušao u vezi sa čim ga zovemo, kratko je poručio da je sve laž i prekinuo vezu.

Afera „transportne dozvole“POLICIJA JE SASLUŠAVALA ANĐELAKako je Kurir već pisao, Snežana Zeković je 2012. godine bila pod istragom policije zbog sumnje da je prodavala međunarodne transportne dozvole. Ona je, navodno, pojedinim prevoznicima naplaćivala dozvole koje se inače dele besplatno. Na ime tih dozvola je, prema rečima našeg izvora iz MUP, protivpravno pribavila sebi milione evra! Zekovićeva je saslušana krajem 2010, i to u kancelariji u Ministarstvu za infrastrukturu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track