PADA PRVI POLICIJSKI GENERAL: Tomaševića privode zbog pokušaja ucene Vučića
Foto: Dado đilas

Čistka: Raskrinkava se zavera protiv vrha države

PADA PRVI POLICIJSKI GENERAL: Tomaševića privode zbog pokušaja ucene Vučića

Politika -
Načelnik Uprave za obezbeđenje moraće nadležnima da obrazloži da li je i koliko umešan u incident na „Riveru“; Tomašević u panici prikuplja izjave od svih aktera događaja

BEOGRAD - Dugoočekivana čistka u policiji koju potresaju brojne afere - od kompromitovanih struktura povezanih sa Šarićevim klanom do poslednjeg nameštanja incidenta i pokušaja ucene i iznude ostavke premijera Aleksandra Vučića - počinje neposredno posle obeležavanja Dana policije najavljenog za 7. jun.

Prvi na tapetu je, kako saznajemo, načelnik Uprave za obezbeđenje objekata i ličnosti Zoran Tomašević. On će, prema nekoliko nezavisnih izvora iz vrha policije i vlasti, biti saslušan, a u okviru istrage i incidenta pojedinih šefova policija koji su planirali da trguju lažnom informacijom i ucenjuju premijera podmetanjem informacije da je njegov sin pretukao golmana Vladimira Stojkovića na beogradskom splavu „River“.Uloga u skandalu- Tomaš će morati da položi račune i objasni svoju ulogu u tom skandalu koji je potresao državu. On je na čelu Uprave, čiji je pripadnik bio u obezbeđenju Stojkovića te noći kad je došlo do incidenta. Stojkovićev „telohranitelj“ dao je iskaz da je premijerov sin učestvovao u tuči, a onda je priznao da to nije tačno pošto je otkriveno da je reč o prevari. Pitanje je po čijem nalogu se to desilo. Tomašević je pretpostavljeni i odgovoran za sve što se dešava u Upravi - priča izvor Kurira i dodaje da njegovu ulogu u incidentu ispituje i Sektor unutrašnje kontrole:- U velikoj je panici. On već danima prikuplja izjave od svojih ljudi koji su bili uz Stojkovića te sporne noći - zaključio je izvor Kurira.U telefonskom razgovoru za Kurir Tomašević je rekao da će na pitanja odgovoriti ako sve prosledimo Birou za komunikacije MUP. Odgovori do zaključenja ovog broja nisu stigli.Međutim, u neformalnom delu razgovora negirao je da je na bilo koji način umešan u aferu ucene premijera.- Nema šanse da je išta od toga što pričate tačno. Mogu i da vam se zakunem ako mi ne verujete - rekao je.Podsetimo, ministar policije Nebojša Stefanović nedavno je izjavio da niko ne može da se krije iza policijske značke i da će biti kažnjeni svi koji su se ogrešili o pravila službe.Na proveramaInače, kako je Kurir ranije pisao, Tomašević je već neko vreme „na proverama“ zbog navodnih veza sa kraljem kokaina Šarićem i Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana.- Proveravaju se saznanja da je Tomašević, koji je brinuo o bezbednosti sudija, tužilaca, političara, istovremeno organizovao obezbeđenje nekih Šarićevih klubova, kao i njega samog. Navodno, narko-bos je zauzvrat Tomaševiću opremio modernu teretanu i streljanu za pripadnike jedinice na čijem je čelu - kazao je tada izvor Kurira.

Za početakSLEDI SMENA PET-ŠEST NAČELNIKAU okviru najavljene reorganizacije i čistke u policiji očekuje se, kako saznajemo, i smena pet do sedam načelnika uprava.- Za nekoliko dana biće smenjena dva-tri načelnika uprava u MUP i tri-četiri načelnika u policijskim upravama po Srbiji. Ali to je tek početak - dodaje naš izvor.

Na ova pitanja Tomašević nije odgovorio* Da li ćete se odazvati policiji ukoliko budete pozvani na saslušanje u vezi sa slučajem ucene premijera Vučića?* Da li je tačno da ste na razgovor pozvali sve pripadnike obezbeđenja golmana Vladimira Stojkovića u vezi sa incidentom na splavu River?* Da li ste vi izdali nalog za obezbeđivanje Vladimir Stojkovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track