RANI RADOVI: Policijski general čuvao vođu klana sa Zvezdare!
Foto: Dado đilas

Zoran Tomašević drugovao s kriminalcima

RANI RADOVI: Policijski general čuvao vođu klana sa Zvezdare!

Politika -
Otkrivamo: Načelnik za obezbeđenje ličnosti i objekata u mladosti čuvao Nemanju Bursaća, vođu kriminalaca sa Zvezdare, gang mu zauzvrat preko policijske mafije omogućio da napreduje

BEOGRAD - Zoran Tomašević, načelnik Uprave za obezbeđenje ličnosti i objekata, na početku svoje policijske karijere obezbeđivao je Nemanju Bursaća, jednog od vođa zvezdarskog kriminalnog klana, saznajemo iz bezbednosnih izvora!

Izvor Kurira otkriva da je ovo samo jedna od mrlja u Tomaševićevoj biografiji i da su ga uvek pratili repovi, naročito oni koji su ga povezivali s ljudima iz kriminalnog miljea.Ostali dobri prijatelji- Upravo su Bursać i zvezdarska ekipa preko svojih veza u policiji omogućili Tomaševiću da vrtoglavo napreduje u Upravi za obezbeđenje ličnosti i objekata. Na kraju je došao i na čelo Uprave 2008. godine. Javna je tajna da su njih dvojica do današnjih dana ostali u prijateljskim odnosima. Najmanje što može da se uradi je da bude smenjen, a trebalo bi da bude ozbiljan predmet istrage pravosudnih organa - otkriva izvor Kurira veze policijskog generala s prestoničkim podzemljem.

Tomašević se juče nije odazivao na pozive i poruke Kurira iako je pre dva dana obećao da je spreman da odgovori na sva naša pitanja. On nas je tada uputio na Biro MUP za komunikaciju s medijima. Međutim, elektronskim poštom dobili smo obaveštenje iz Biroa da Tomašević neće da odgovori. On ni juče nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.Čuvao Šarićeve kluboveKurir je već objavio da će Tomašević uskoro biti saslušan u okviru istrage koja se vodi protiv pojedinih šefova policije koji su planirali da ucenjuju premijera lažnom informacijom da je njegov sin pretukao golmana Vladimira Stojkovića na beogradskom splavu „River“.- Tomašević je neko vreme „na proverama“ zbog navodnih veza s Darkom Šarićem i Rodoljubom Radulovićem, poznatim kao Miša Banana. Proveravaju se saznanja da je Tomašević, koji je brinuo o bezbednosti sudija, tužilaca, političara, istovremeno organizovao obezbeđenje nekih Šarićevih klubova, kao i njega samog. Navodno, narko-bos je zauzvrat Tomaševiću opremio modernu teretanu i streljanu za pripadnike jedinice na čijem je čelu - kazao je tada izvor Kurira.

Milorad VeljovićNIKO NEĆE BITI ZAŠTIĆENDirektor policije Milorad Veljović izjavio je juče da policija istražuje lažne izveštaje o učešću sina premijera Aleksandra Vučića u tuči na beogradskom splavu i ulozi koju su u tom slučaju imali određeni policijski funkcioneri.- Policija će i u tom predmetu sigurno uraditi svoj posao. Niko neće biti zaštićen, ni u policiji ni van nje - rekao je Veljović i dodao policija nema nikakve potrebe da „sklanja u fioke“ bilo koje predmete i da je i lično zainteresovan da sve te istrage dobiju epilog.

Klan sa ZvezdarePOZNATI PO DROGI I VEZAMA S POLICIJOMZa Nemanju Bursaća prvi put se čulo početkom prošle decenije, kad se pojavila „bela knjiga“ MUP Srbije sa spiskovima kriminalnim klanova i njihovih članova. Bursać je pomenut kao član kriminalnog klana sa Zvezdare, koji je početkom devedesetih godina organizovao Sredoje Šljukić Šljuka. Bili su poznati po reketiranju, iznudama, dilovanju droge, ali i naftnih derivata. Za lično obezbeđenje angažovali su policajce i bivše policajce jer imaju mogućnost da legalno nose oružje. Posle ubistva Šljukića 2002. godine članovi ganga su nastavili s kriminalnom aktivnošću, a kao jedan od vođa profilisao se upravo Nemanja Bursać.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track