VUČIĆ: Smenjeni svi šefovi uprava policije!
Foto: RTS

Bezbednost građana ne sme biti ugrožena, poručio premijer

VUČIĆ: Smenjeni svi šefovi uprava policije!

Politika -
Premijer Srbije je rekao da bi i direktor policije Milorad Veljović bio smenjen da nije izabran na konkursu

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će biti smenjeni svi šefovi uprava policije.

"Zbog objektivne situacije i zato što građani žele da imaju poverenja u policiju, zbog toga što hoće da im deca idu u sigurne škole odlučili smo da će svi šefovi uprava biti promenjeni. Dakle 5 šefova će biti smenjeno. Danas bi i direktor policije Milorad Veljović bio smenjen da nije izabran na konkursu", rekao je Vučić.

"Postoje ljudi koji se viđaju sa tim Kosmajcem. Kažu da je on najinteligentniji narko diler. Svi ćute. Razni ljudiiz policije i službe imaju kontakte sa njim. Ja kažem udarite na njega, a niko ga ni ne traži. On je izgleda šef svima. Inače to je čovek u veoma zrelim godinama", rekao je Vučić.

"Službe su počele da se bave sobom, politikom i uticajem na medije. Vladi Srbije neće naređivati Darko Šarić. Zato i danas a i pre sam mislio da je Rodoljub Milović pošten policajac. Srbijom neće upravljati ni Ljubiša Buha Čume", rekao je Vučić.

"Otkrili smo mnoge važne stvari u vezi sa ubistvima koje nisu otkrivena u proteklih 15 godina. Tu je policija odigrala važnu ulogu. Ali tu postoji samo jedna problem i na to sam im ukazao. Sem akcije Grom 1 koja je bila značajna mi nismo imali značajnu akciju protiv narko-kartela", rekao je premijer Vučić.

On je rekao da je predsednik Tomislav Nikolić upravu kada kaže da su akcije dojavljivane narko-dilerima kada bi se krenulo u akciju protiv njih.

"Ali to se ne dešava samo sada. Mi u poslednjih 20 godina nismo imali značajnu akciju protiv narko-dilera. Sem naravno akcije Grom 1.", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima pojavila se nedavno priča o novom Zemunskom klanu.

"To je izmišljotina koju je izrekao Ljubiša Buha Čume, i to želim da građani Srbije znaju.", rekao je Vučić.

Premijer je ponovo naglasio da oni koji prodaju drogu našoj deci neće imati mira.

Podsetimo, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za 15h sednicu Biroa za koordinaciju službama bezbednosti.

Ranije danas je u predsedništvu Srbije je održan sastanak predsednika vlade Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića, sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Tema razgovora je stanje u srpskoj policiji.

Vučić je juče izjavio da posle mesec i po dana nakon formiranja vlade, postoje "različiti udari" iz više oblasti društvenog života, ali je dodao da će država u najhitnijem roku reagovati. Premijer Vučić najavio je juče da će država u najhitnijem roku staviti tačku na krizu koju sam od sebe proizvodi sistem bezbednosti.

http://www.youtube.com/watch?v=akApCVCD4g8

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track