DAČIĆ: Podržavam smene u vrhu policije
Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik vlade

DAČIĆ: Podržavam smene u vrhu policije

Politika -
Nije postojala politička volja za tako nešto prethodnih godina. Ja sam bio ministar unutrašnjih poslova ali oni koji su vodili druge organe - Biro za koordinaciju službi bezbednosti i Savet za nacionalnu bezbednost u vreme vlade Mirka Cvetkovića imali su uslov da policijski vrh ostane takav kakav je, naveo je ministar

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da podržava odluku o smeni u vrhu policije i dodao da je do toga trebalo da dođe mnogo ranije ali da on dok je bio ministar unutrašnjih poslova to nije mogao da sprovede jer nije postojala politička volja tadašnje vlasti.

"Nije postojala politička volja za tako nešto prethodnih godina. Ja sam bio ministar unutrašnjih poslova ali oni koji su vodili druge organe - Biro za koordinaciju službi bezbednosti i Savet za nacionalnu bezbednost u vreme vlade Mirka Cvetkovića imali su uslov da policijski vrh ostane takav kakav je," rekao je Dačić.

Obraćajući se novinarima posle susreta sa ministrom spoljnih poslova Novog Zelanda Marejem Mekalijem, on je istakao da podržava odluku sadašnje vlasti o smeni u vrhu policije.

"Podržavam odluku ministra Stefanovića, premijera i predsednika. Stvari treba da se dovedu u red," rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track