Vučić: Dačić da izabere vlast ili opoziciju
Foto: Tanjug

Premijer Srbije kritikovao prvog potpredsednika Vlade

Vučić: Dačić da izabere vlast ili opoziciju

Politika -
Rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta veću podršku od SNS, kaže Vučić.

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić mora sam sa sobom da odluči da li će njegov SPS biti deo vladajuće koalicije ili će preći u opoziciju.

Vučić je ovakav stav izneo na sednici Vlade u sredu nakon kritika funkcionera SPS Branka Ružića na račun Vlade i Vučića povodom smena načelnika u policiji, ali "i zbog sukoba premijera sa pojedinim stranim ambasadorima".

"Jasno sam poručio Ivici Dačiću da takvo ponašanje njegovih funkcionera neću da tolerišem i da kao vladajuća koalicija ne možemo tako da funkcionišemo. Pred Srbijom su izuzetno teške reforme koje moramo da sprovedemo i Vlada mora da bude jedinstvena da bi reforme bile uspešne. Rekao sam Dačiću da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluči: hoće li biti deo vladajuće koalicije ili će biti opozicija. Ne može i jedno i drugo", rekao je Vučić.

On je istakao i da SNS nijednim postupkom nije zaslužila da se pojedini funkcioneri SPS ovako ponašaju prema njima.

"Na istoj sednici Vlade rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta veću podršku od SNS", kaže Vučić.

Na pitanje kako je Dačić reagovao na ove kritike, Vučić je rekao: "Nikako nije reagovao. Ćutao je".

S druge strane, Dačić je rekao da je sa Vučićem razgovarao o izjavama pojedinih funkcionera SPS, ali da detalje ne želi da otkrije.

"Šta imam da kažem, rekao sam njemu, Vučiću, i o tome sigurno neću govoriti za medije", rekao je Dačić.

On je dodao i da je stav SPS poznat i da svako ko iznosi drugačije mišljenje iznosi svoj lični stav koji nema veze sa partijom.

"Uostalim, zato ću sazvati kongres SPS, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku", rekao je Ivica Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja