SRS: Vlast tretira Kosovo kao nezavisnu državu

SRS: Vlast tretira Kosovo kao nezavisnu državu

Politika -
Zatvaranje prelaza od Jarinja ka Rudnici je jasan signal srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da ga režim u Beogradu policijskom silom uteruje u, takozvane, kosovske institucije, kazao je potpredsednik radikala
BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) danas je ispred Predsedništva Srbije u Beogradu izneo optužbu na račun vlasti i predsednika Borisa Tadića da Srbe sa Kosova "silom uteruje" u kosovske institucije i time deo državne teritorije tretira kao nezavisnu državu.
"Režim Borisa Tadića je pre dva dana preko Žandarmerije MUP Srbije zatvorio administrateivni prelaz od Jarinja ka Rudnici. To je jasan signal srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da ga režim u Beogradu policijskom silom uteruje u, takozvane, kosovske institucije", kazao je potpredsednik radikala Aleksandar Martinović.
On je na konferenciji za novinare održanoj ispred Predsedništva Srbije poručio da vlast prisiljava Srbe sa Kosova da koriste one administrativne prelaze koje kosovski Albanci smatraju državnim graničnim prelazima.
"Ovo je dokaz da je za vlast u Beogradu Kosovo nezavisna država i da su sve to učinili da bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU", smatra Martinović. On je pozvao režim da "skloni žandarmeriju sa administrativnog prelaza i prestane da otežava ionako težak život Srba na Kosovu".
Martinović je poručio da je za radikale Kosovo deo Srbije i da građani zbog toga na narednim izborima, 6. maja treba da podrže državotvornu politiku SRS-a. "Radikali se zalažu za saradnju sa ruskom federacijom i Kinom i prekidanje pogubne evroatlantske politike koja nam je donela političke ekonomske i socijalne probleme", kazao je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track