ŠUT-KARTA: LDP izbačen iz sedišta stranke!
Foto: Zorana Jeftić

Liberali u problemima

ŠUT-KARTA: LDP izbačen iz sedišta stranke!

Politika -
Jovanovićeva partija zbog manjka u kasi ne može da plaća 2.000 evra za kiriju, pa se iselila iz prostorija u Siminoj ulici

BEOGRAD - Liberalno-demokratska stranka Čedomira Jovanovića zbog ogromnih dugova morala je da napusti sedište svoje stranke, koje se od osnivanja nalazilo u centru Beograda, tačnije u Siminoj ulici.Gubitak na izborima i neulazak u Narodnu skupštinu koštao je LDP redovnog finansiranja iz budžeta, pa su morali da nađu jeftiniji prostor iz kog će delovati. Račun LDP je još od 22. maja u blokadi zbog duga od oko pet miliona dinara.Blokada računaU LDP nisu bili raspoloženi da za Kurir govore o ovoj temi, pa smo ostali uskraćeni za odgovore na pitanja zašto su napustili prostorije u Siminoj, koje su godinama bile sedište stranke, kao i da li su isplatiti dugove za zakup, koji je, prema podacima, mesečno iznosio oko 2.000 evra.O dugovanjima je nedavno za Tanjug govorio portparol LDP Jovan Najdenov, koji je istakao da stranka normalno funkcioniše i radi na vraćanju dospelih obaveza i dugova.- Što se tiče dugova za finansiranje izborne kampanje, 60 odsto je izmireno do izbora 16. marta, a ostalih 40 odsto otplaćuje se u skladu s ugovorima o dogovorenom poslu - rekao je Najdenov.Čeda se i dalje luksuziraTeška finansijska situacija u stranci izgleda da nije mnogo potresla njenog lidera Čedomira Jovanovića. Uprkos tome Jovanović se sa suprugom Jelenom i četvoro dece, dadiljom i telohraniteljima, letos provodio na elitnom grčkom ostrvu Mikonos. (B. K.)

Sedište u Siminoj... Zatvorena vrata
Sedište u Siminoj... Zatvorena vrata

Nisu jediniSUDBINA URSLDP nije jedini koji je zbog teške finansijske situacije napustio stranačke prostorije. Naime, i URS je nakon debakla na martovskim izborima morao zbog dugova da se iseli iz prostorija na Trgu republike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track