Ivanović: Izbora će 6. maja biti na severu Kosova

Ivanović: Izbora će 6. maja biti na severu Kosova

Politika -
I pored jasnih pretnji koje dolaze sa svih strana, mi smo na Kosovu i Metohiji jedinstveni i borićemo se za ostvarivanje naših interesa, rekao je predsednik SNV

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović najavio je da će na severu Pokrajine biti održani izbori kao što je i sproveden referendum o neprihvatanju kosovskih institucija.

"I pored jasnih pretnji koje dolaze sa svih strana, mi smo na Kosovu i Metohiji jedinstveni i borićemo se za ostvarivanje naših interesa. Kao što smo održali referendum, organizovaćemo i lokalne i parlamentarne izbore", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim rečima, SNV severnog Kosova i Metohije i SNV Kosova i Metohije zauzimaju se za održavanje izbora Srbije na teritoriji celog Kosova 6. maja. Ivanović je optužio Vladu Kosova da sprovodi etnički motivisano nasilje, odnosno da sistematski vrši pritiske, zastrašuje i hapsi Srbe.

"Krajnji cilj je zastrašivanje Srba i ukidanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji i sve bi to trebalo da dovede do asimilacije Srba i njihovog proterivanja sa ovih prostora", rekao je Ivanović i dodao da situaciju otežava što na nasilje ne reaguje međunarodna zajednica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja