Dačić iduće nedelje u Moskvi
Foto: Beta

Zvanična poseta

Dačić iduće nedelje u Moskvi

Politika -
Ministar spoljnih poslova Srbije će kopredsedavati Međuvladinim srpsko-ruskim Komitetom za trgovinsko-ekonomsku saradnju, koji se održava 6. i 7. oktobra

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić posetiće Moskvu naredne nedelje, kako bi kopredsedavao Međuvladinim srpsko-ruskim Komitetom za trgovinsko-ekonomsku saradnju, koji se održava 6. i 7. oktobra.

Zajedno sa Dačićem, u Moskvu će doći i nekoliko ministara iz vlade Srbije, izjavio je danas ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić na konferenciji za novinare. On je rekao da se za sada, "na radnom nivou", razmatra mogućnost da se u Sporazum o slobodnoj trgovini uključi određeni broj automobila fiat, zatim šećer, pojedine vrste sira, živinsko meso, alkohol i cigarete, što je ranije predložila Srbija.

"Očekujemo da ćemo naići na razumevanje ruskih vlasti", rekao je Terzić.

Ambasador je naveo da je izvoz poljoprivrednih proizvoda od početka godine u porastu, ali da za sada nema tačne podatke. Po njegovim rečima, Srbija očekuje veće angažovanje srpskih građevinskih firmi u Rusiji, pogotovu kada je reč o održavanju Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine, kao i veću turističku, kulturnu i obrazovnu saradnju.

Na pitanje da li Srbija razmišlja o ulasku u Carinski savez Rusije, Belorusije i Kazahstana, on je kazao da se to pitanje ne razmatra, i da je prioritet vlasti u Beogradu ulazak u EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track