Busek: EU smatra da Vučić i vlada rade dobro
Foto: Beta

Dobar posao

Busek: EU smatra da Vučić i vlada rade dobro

Politika -
Mislim da je Srbija na dobrom putu, ali ima još dosta toga da uradi na svom putu ka punopravnom članu EU, pogotovo kada je reč o ekonomiji, zakonodavstvu...

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi Erhard Busek izjavio je danas da Evropska unija smatra da srpska vlada i njen premijer rade dobar posao, ali da ka punopravnom članstvu Srbija ima mnogo toga da uradi.

"Mislim da je Srbija na dobrom putu, ali ima još dosta toga da uradi na svom putu ka punopravnom članu EU, pogotovo kada je reč o ekonomiji, zakonodavstvu... EU vidi da srpska vlada i njen premijer (Aleksandar Vučić) rade dobro, ali mislim da mora da se prihvati realna situaciju kada je reč ne samo o Kosovu, već i drugim temama", rekao je Busek.

On je dodao da Srbija u narednom periodu treba da radi na smanjenju nezaposlenosti i reformi obrazovanja.Osvrnuo se i na situaciju u medijima u Srbiji i regionu i poručio je da je ona teška.

"Pred medijima u Srbiji, ali i u celom regionu su veliki izazovi. Prethodnih godina smo imali bolju situaciju u medijima nego što je to slučaj danas", zaključio je Busek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja