Najnovije vesti

SKANDAL UHAPŠENI ALBANCI ODLETELI ZA TIRANU: Zbog štrajka advokata pušteni na slobodu!

Sramotan incident bez sankcija

SKANDAL UHAPŠENI ALBANCI ODLETELI ZA TIRANU: Zbog štrajka advokata pušteni na slobodu!

Politika -
Brat albanskog premijera Olsi Rama uhapšen je u VIP loži stadiona Partizan pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa albanskom zastavom

BEOGRAD - Svi uhapšeni Albanci koji su priredili sramotan incident sa albanskim transparentom, u utorak veče su pušteni na slobodu i već su odleteli za Albaniju, saznaje Kurir.

Razlog za njihovo oslobađanje je štrajk beogradskih advokata.

Podsetimo, brat albanskog premijera Olsi Rama uhapšen je u VIP loži stadiona Partizan pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa albanskom zastavom posle kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.

Kako su preneli pojedini mediji, Olsi Rama je prilikom privođenja pokazao američki pasoš i izjavio: "Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete".

Sa Ramom su bili privedeni i ostali članovi albanske delegacije koja je sedela u VIP loži Partizanovog stadiona. I oni su pušteni na slobodu.

Kako tvrdi izvor iz MUP Srbije, albanska delegacija je puštena jer "nije mogao da im se obezbedi branilac zbog štrajka advokata". Isti izvor je rekao da će tužilaštvo naknadno odlučiti kako će postupati u ovom slučaju.

Albanska delegacija je sa stadiona otišla na aerodrom "Nikola Tesla" a potom čarter letom otputovala za Tiranu.

Prema Tanjugovim nezvaničnim informacijama, Ramu je bio priveo načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Kako je Tanjug saznao, mali helikopter za koji je bila zakačena albanska zastava pušten je sa krova crkve Svetog arhangela Gavrila u Humskoj ulici, a njime je iz VIP lože daljinski upravljao brat Edija Rame, Olsi Rama.

Na zastavi su bili likovi Ismaila Ćemalija, čoveka koji je prvi podigao albansku zastavu i Ise Boletinija rođenog u selu Boletin blizu Mitorivice 1910. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track