Najnovije vesti

VUČIĆ: Albanci hteli da uruše stabilnost u Srbiji, obavestio sam EU da se sprema incident
Foto: Beta

Želeli su da nam zgaze ponos

VUČIĆ: Albanci hteli da uruše stabilnost u Srbiji, obavestio sam EU da se sprema incident

Politika
12:32h
Država će preduzeti sve zakonom predviđene mere da se kazne svi počinioci za koje se utvrdi da su počinili krivična dela", naveo je premijer

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je incident na utakmici Srbija-Albanija bila "organizovana akcija sa ciljem da uruši stabilnost u Srbiji i celom regionu".

"Namera albanskih ekstremista bila je da se Srbija pokaže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni građani", rekao je Vučić za "Novosti"..

"Želeli su da zgaze naš ponos, ali smo sačuvali obraz i bandi lažnih albanskih zvaničnika koji su bili u svečanoj loži pokazali jasnu razliku između nas i njih. Država će preduzeti sve zakonom predviđene mere da se kazne svi počinioci za koje se utvrdi da su počinili krivična dela", naveo je premijer. Dodao je da još čeka jasan stav EU o "nečuvenom incidentu koji je politički inspirisan".

"Čekam reakciju Evropske unije čije predstavnike ovde sam tri sata pre utakmice obavestio da Albanci spremaju provokacije i težak incident", naveo je Vučić. Jučerašnja utakmica prekinuta je nakon što je na teren uleteo dron koji je nosio zastavu velike Albanije. Nakon toga došlo je do tuče igrača i ulaska navijača na teren. Beogradski mediji su objavili da je dronom upravljao brat albanskog premijera Olsi Rama, koji je bio u VIP loži.

(Beta/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track