Najnovije vesti

Ovo je demarš koji je Srbija uručila ambasadoru Albanije
Foto: Aleksandar Jovanovic

Povodom incidenta na utakmici

Ovo je demarš koji je Srbija uručila ambasadoru Albanije

Politika
U demaršu povodom incidenata na utakmici između Srbije i Albanije 14.oktobra, navedeno je da su izlaženje u susret zahtevima iz Ambasade Albanije u Beogradu, kao i urgencija iz Ministarstva inostranih poslova Republike Albanije, kooperativnost i gostoprimstvo Republike Srbije na najgrublji način zloupotrebljeni

BEOGRAD - "Incidenti počinju na aerodromu u Beogradu neprimernim ličnim angažovanjem ambasadora Republike Albanije u Beogradu Iljira Bočke koji je insistirao da se propusti veći broj albanskih državljana, navodno biznismena i novinara, suprotno ranijem dogovoru UEFA i nacionalnih fudbalskih saveza", navodi se u demaršu srpskog Ministarstva spoljnih poslova (MSP) koji je uručen Bočki.

U demaršu povodom incidenata na utakmici između Srbije i Albanije 14.oktobra, navedeno je da su "izlaženje u susret zahtevima iz Ambasade Albanije u Beogradu, kao i urgencija iz Ministarstva inostranih poslova Republike Albanije, kooperativnost i gostoprimstvo Republike Srbije na najgrublji način zloupotrebljeni.

"Umesto da albanska strana preuzme odgovornost za ovu grupu i ne dozvoli bilo kakve incidente, postoje indicije koje ukazuju na umešanost upravo ove grupe u incident, neprihvatljive promocije projekta "velike" Albanije.

Očigledno je da se ne radi o huliganskom ispadu navijača, već o dobro organizovanom i unapred ispaniranom provokativnom aktu. Republika Srbija očekuje da se Ministarstvo inostranih poslova Republike Albanije ogradi i osudi incident i preduzme odlučne mere protiv počinilaca, kao i da sarađuje sa organima Republike Srbije u identifikaciji i utvrđivanju odgovornosti lica koja su u ovom događaju učestvovala", navedeno je u demaršu.

Ambasador Bočka sa druge strane kaže da je čudu čitao demarš srpskih kolega posebno deo koji se odnosi na njega.

- Na aerodromu sam bio slučajno jer sam čekao desetak svojih prijatelja koji su došli na utakmicu. Posredovao sam samo da se poštuju prava albanskih državljana na kretanje, kada sam primetio grupicu albanskih novinara i privrednika koji su bili blokirani. Među njima je bilo i ljudi koji su tu bili u tranzitu, jer su išli za Nemačku ili Zagreb. Nema nikakvih indicija da oni stoje iza aktivnosti na utakmicama, mi još čekamo jasne dokaze za to od srpskih vlasti i ne verujemo ni da će ih biti - kaže Bočka.

(Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...