HAMOND ČESTITAO VUČIĆU: Srbiji ključna uloga u regionu
Foto: Tanjug Printscreen

Premijer Srbije u Londonu

HAMOND ČESTITAO VUČIĆU: Srbiji ključna uloga u regionu

Politika -
Šef britanske diplomatije dodao da je stabilnost regiona Zapadnog Balkana prioritet britanske vlade

LONDON - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Londonu sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, koji mu je čestitao na izvanrednom uspehu u sprovođenju ekonomskih reformi i na progresu u ostvarenju evropskih standarda.

Hamond je naglasio da je fleksibilno tržište rada važno za strane investitore, kao i da je dolazak stranih investitora krucijalan za ekonomski rast.

Velika Britanija je dobar primer kada su u pitanju strane investicije, istakao je Hamond i dodao da je stabilnost regiona Zapadnog Balkana prioritet britanske vlade, kao i da Srbija u regionu treba da ima ključnu ulogu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je tokom susreta naglasio da je regionalna stabilnost ključ uspeha i da Srbija nastoji zajedničkim projektima da unapredi ekonomsku saradnju, što bi dovelo do poboljšanja ekonomske situacije zemalja Zapadnog Balkana.Srpski premijer je uputio i zvaničan poziv britanskom premijeru da u narednom periodu poseti Srbiju.

Vučić i Hamond su razgovarali i poseti međunarodnih zvaničnika Beogradu narednih dana.

Premijer Srbije je juče razgovarao sa liderom Donjeg doma britanskog Parlamenta Vilijamom Hejgom, kao i sa predstavnicima najvišeg menadžmenta kompanije Goldman Saks za Evropu razgovarao o merama fiskalne konsolidacije Srbije.

Takođe, sastao se i predsednikom kompanije "Esmark" Džimom Bušarom, nakon čega je najavio da je blizu dogovor o Železari Smederevo. Vučić je razgovarao i sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.Premijer Srbije održao je u ponedeljak predavanje na Londonskoj školi ekonomije.

U delegaciji koju predvodi premijer su i ministri finansija i ekonomije Dušan Vujović i Željko Sertić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici SIEPE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track