GNUSNA DELA: Verske zajednice na Kosovu osudile vandalizam u Dečanima
Foto: Fonet

Sastanak u Prištini

GNUSNA DELA: Verske zajednice na Kosovu osudile vandalizam u Dečanima

Politika -
Episkop Teodosije, poglavar Islamske zajednice muftija Naim Trnava i generalni vikar Apostolske administracije Kosova Ljuš Đerđi oštro su osudili svaki fundamentalizam

PRIŠTINA - Predstavnici najvećih verskih zajednica na Kosovu na današnjem sastanku sa komandantom Kfora Frančeskom Paolom Filjiuolom osudili su vandalska dela počinjena u Manastiru Dečani, saopštio je Kfor.

Oni su na sastanku u Prištini zaključili da su ta "gnusna dela", praćena sajber napadima, imala za cilj podrivanje nepovredivih principa tolerancije i pomirenja u kosovskom društvu.

Episkop Teodosije, poglavar Islamske zajednice muftija Naim Trnava i generalni vikar Apostolske administracije Kosova Ljuš Đerđi oštro su osudili svaki fundamentalizam jer utiče na bezbednost i sigurnost svih, piše u saopštenju.

Takođe su potvrdili posvećenost promovisanju mira i verske tolerancije i pozvali svoje vernike da se ograde od onih koji ne poštuju te vrednosti, a koje su neophodne za stvaranje bolje budućnosti Kosova, rečeno je u Kforu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track