ŠEŠELJEV MLAĐI SIN ALEKSANDAR: Moj otac nije klonuo duhom!
Foto: AP

Nada se povratku i lečenju u Beogradu

ŠEŠELJEV MLAĐI SIN ALEKSANDAR: Moj otac nije klonuo duhom!

Politika -
Čak će se sledeće nedelje pojaviti u procesu koji se vodi protiv Ratka Mladića, kaže Aleksandar Šešelj i dodaje da se sa ocem čuje telefonom, da ga je video pre šest meseci i da će mu u posetu ići ovog meseca

BEOGRAD - Zabrinuti smo. Nadamo se da će moj otac dobiti adekvatnu negu i da će lečenje nastaviti u Beogradu, kaže Aleksandar Šešelj.

Da je zdravstveno stanje lidera radikala loše, saopštio je juče Šešeljev četvoročlani lekarski konzilijum koji ga je pregledao u Hagu. Lekari kažu da Šešelj ima metastaze na jetri i da je životno ugrožen. Njemu je prethodno dijagnostikovan i rak debelog creva.

- Šešelj je trebalo da primi 12 doza hemioterapije, a primio je samo jednu. Dalju terapiju je odbio zato što je iz bolnice bio prebačen u takozvani bunker, prostoriju bez prozora. Izolovan je da navodno njegove izlučevine zbog terapije ne bi ugrozile ostale zatvorenike i medicinsko osoblje - rekao je juče prof. dr Milovan Bojić, jedna od članova Šešeljevog medicinskog tima.

Bojić kaže da bi jedino rešenje bilo da se Šešelj leči u Srbiji.- Prošlo je 12 meseci od kada je ukazao na prve simptome do trenutka kada su obavljena prva snimanja debelog creva - rekao je Bojić, istakavši da ne želi da licitira koliko će Šešelj živeti, ali i da “Šešelju nema života ako se ne leči”.Bojić je dodao i da je Tribunalu preneo da bi Šešelj u Srbiju došao samo posle ukinutog pritvora.Šešeljev sin Aleksandar kaže da se njegov otac dobro drži i da nije klonuo duhom.

- Čak će se sledeće nedelje pojaviti u procesu koji se vodi protiv Ratka Mladića - kaže Aleksandar Šešelj.Šešeljev sin dodaje da se sa ocem čuje telefonom, da ga je video pre šest meseci i da će mu u posetu ići ovog meseca.

- Moja porodica ne očekuje nikakvu pomoć od države, jer je ta pomoć često izostajala kada je u pitanju režim u Beogradu. Nadamo se da ćemo uspeti nešto da rešimo sa Haškim tribunalom - kaže Aleksandar Šešelj.Ljajić: Država uradila sve

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže za “Blic” da je država uradila sve što je mogla kada je u pitanju Vojislav Šešelj

.- Srbija može da pošalje lekare o trošku države, kao i lekare po izboru optuženog. Tu prestaju sve naše mogućnosti. Ako Šešelj, njegova porodica i advokati zatraže da bude pušten na lečenje, mi ćemo to podržati. Ipak, Tribunal ima odlučujuću reč - kaže Ljajić.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track