LATINO TURNEJA: Dačić u Argentini i Čileu
Foto: Marina Lopičić

Ministar u Južnoj Americi

LATINO TURNEJA: Dačić u Argentini i Čileu

Politika -
Srpski ministar će tokom posete razgovarati o daljem unapređenju bilateralnih odnosa, jačanju ekonomske saradnje i nastavku saradnje budući da je reč o nestalnim članicama Saveta bezbednosti UN

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić započeće danas četvorodnevnu južnoameričku turneju tokom koje će posetiti Argentinu i Čile.

Dačić će od danas boraviti u Argentini gde će se sastati sa šefom tamošnje diplomatije Ektorom Timermanom, kao i sa drugim visokim zvaničnicima i privrednicima, saopštilo je Ministarstvo. Argentina i Srbija trebalo bi da potpišu Sporazum o kulturno-prosvetnoj saradnji i Sporazum o naučno-tehničkoj saradnji.

Dačić će u četvrtak nastaviti put u Čile i tamo će se sastati sa šefom čileanske diplomatije Eraldom Munjozom Valensuelom. Srpski ministar će tokom posete ovim južnoameričkim državama razgovarati o daljem unapređenju bilateralnih odnosa, jačanju ekonomske saradnje i nastavku saradnje na multilateralnom planu, budući da je reč o zemljama koje su nestalne članice Saveta bezbednosti UN.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić juče je boravio u Kopenhagenu na poziv danskog kolege Martina Lidegarda.On je rekao da je osnovni cilj njegove posete razvoj bilateralnih odnosa. Dačić je sa šefom danske diplomatije razgovarao o daljem unapređenju dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje, intenziviranju ekonomske saradnje, procesu pregovora Srbije sa Evropskom unijom, kao i o predstojećem predsedavanju Srbije OEBS 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track