AVRAMOPULOS PORUČIO STEFANOVIĆU: EK će podržati Srbiju na putu evropskih integracija!
Foto: Tanjug

Bilateralna saradnja

AVRAMOPULOS PORUČIO STEFANOVIĆU: EK će podržati Srbiju na putu evropskih integracija!

Politika -
Evropska komisija je svesna napora koje Srbija preduzima u oblasti unutrašnjih poslova, naveo je Avramopulos, dodavši da Srbija na putu evrointegracija nije sama i da će imati punu podršku Evropske unije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u okviru ministarskog foruma "EU – Zapadni Balkan u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova" imao je bilateralni susret sa komesarom Evropske komisije za migracije i unutrašnje poslove Dimitrisom Avramopulosom, koji je istakao da će EK podržati Srbiju na putu evropskih integracija. "Evropska komisija želi da Srbiju vidi među prvim zemljama koje će sledeća postati članice Evropske unije“, rekao je Avramopulos i dodao da će Evropska komisija pomoći Srbiji u izradi akcionog plana za Poglavlje 24. "Evropska komisija je svesna napora koje Srbija preduzima u oblasti unutrašnjih poslova“, naveo je Avramopulus, dodavši da Srbija na putu evrointegracija nije sama i da će imati punu podršku Evropske unije. Stefanović i Avramopulus razgovarali su i o reformama, koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi, u okviru kojih će biti donet novi Zakon o policiji, borbi protiv terorizma, integrisanom upravljanju granicama, viznoj liberalizaciji...

Avramopulus je ohrabrio Srbiju da nastavi sa sprovođenjem mera u cilju smanjenja broja tražilaca azila, srpskih državljana u određenim zemljama Evropske unije, kako ne bi došlo do zloupotrebe prava na azil.

Ministar Stefanović upoznao je Avramopulusa sa merama koje je Vlada Republike Srbije preduzela u borbi protiv terorizma i istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova biti pouzdan partner u toj borbi.

U okviru Foruma , Stefanović je razgovarao i sa direktorom Generalne direkcije za pravosuđe i unutrašnje poslove Generalnog sekretarijata Saveta EU Rafaelom Fernandesom Pitom o značaju bilateralne saradnje u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track