Mihajlovićeva: Budžet veći za 27 milijardi dinara
Foto: Nebojs Amandic

Na korak do usvajanja

Mihajlovićeva: Budžet veći za 27 milijardi dinara

Politika -
Ozbiljno se razgovara o svakoj stavci u budžetu - ne samo kako da se uštedi već i šta su prioriteti, i to je razlog što budžet još nije usvojen, kažre ministarka

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihjlović izjavila je danas da će povećanje prihoda u budžetu za 2015. godinu "sasvim sigurno" iznositi 27 milijardi dinara.

"Mi ćemo imati budžet koji će imati sasvim sigurno povećanje prihoda od 27 milijardi dinara. To je ozbiljan pomak napred", rekla je Zorana Mihajlović. Ona je istakla da se prvi put ozbiljno razgovara o svakoj stavci u budžetu - ne samo kako da se uštedi već šta su prioriteti, i to je razlog što budžet još nije usvojen. "Imamo često sednice vlade, pretpostavljam da ćemo i danas razgovarati o budžetu i verujem da smo vrlo blizu da budžet uzvojimo i uputimo u parlament", precizirala je potpredsednica vlade.

Zorana Mihajlović je dodala da je sve spremno za sutrašnji samit premijera Kine i 15 zemalja centralne i jugoistočne Evrope u Beogradu, za koji je, kako je navela, do sada prijavljeno 6.500 učesnika.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track