NIKOLIĆ SA KIRBIJEM: Uloga Srbije na čelu Oebsa jako značajna
Foto: Tanjug

Andrićev venac

NIKOLIĆ SA KIRBIJEM: Uloga Srbije na čelu Oebsa jako značajna

Politika -
Kirbi je rekao da očekuje da će se Srbija na čelu OEBS suočiti sa brojnim iskušenjima, ali da će na kraju njenog mandata generalna ocena biti da je posao dobro obavljen

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi saglasili su se danas da je uloga Srbije na čelu OEBS tokom 2015. jako značajna, jer predstavlja priliku da naša zemlja svima pokaže da je perspektivan i pouzdan partner.

Kirbi je rekao da očekuje da će se Srbija na čelu OEBS suočiti sa brojnim iskušenjima, ali da će na kraju njenog mandata generalna ocena biti da je posao dobro obavljen, saopštila je pres služba predsednika države.

Sjedinjene Američke Države spremne su da pruže podršku Srbiji u njenim naporima da postane moderna, uređena država, istakao je Kirbi.Nikolić je ocenio da će građani Srbije u 2015. početi da gledaju na budućnost sa više optimizma, zahvaljujući merama finansijske konsolidacije koje preduzima Vlada Srbije, i povećanju investicija.Investicije u našu privredu ne predstavljaju više samo novac, već pre svega poverenje koje naši partneri imaju u Srbiju, istakao je Nikolić.Nikolić i Kirbi su razgovarali i o zainteresovanosti američkih kompanija da ulažu u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track