TRAŽIO 500.000 EVRA: Mladić (21) reketirao Miškovića da bi skupio novac za skupa putovanja!
Foto: Nemanja Pančić

Čačanin pretio tajkunu

TRAŽIO 500.000 EVRA: Mladić (21) reketirao Miškovića da bi skupio novac za skupa putovanja!

Politika -
Darko Ðolović uhapšen zbog pokušaja iznude 500.000 evra, Miškovića ucenjivao jer je želeo da živi bolje

BEOGRAD - Darko Ðolović (21) iz Čačka uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da iznudi pola miliona evra od vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića!

Kako Kurir nezvanično saznaje, mladić je biznismenu pretio da će, ukoliko mu ne da novac, objaviti „kompromitujući materijal“ o njemu.

- U večernjim satima 12. januara on je u biznismenovo dvorište ubacio fasciklu sa odštampanom porukom u kojoj je zahtevao novac, i pretio da će, ako mu ga ne da, objaviti snimke navodnih razgovora koji mogu uticati na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv njega - saopštila je juče policija.Izmislio snimkeU istoj poruci koju je ubacio u Miškovićevo dvorište, Ðolović je ostavio i broj telefona. U narednim danima on je, koristeći poseban telefon i SIM karticu, čiji je broj ostavio u poruci, svakodnevno proveravao da li mu se javljao oštećeni.- Prilikom pretresa stana u Čačku policija je pronašla mobilni koji je koristio, dok su u stanovima u Beogradu pronađeni kompjuter i štampač na kojima je pisao odnosno štampao poruke - potvrdili su iz policije.Kako navodi izvor Kurira, biznismen je ove pretnje shvatio veoma ozbiljno.- Ðolović je na saslušanju odmah priznao da je Miškoviću tražio novac jer je želeo da živi bolje i da putuje. Rekao je da je bio u svađi s roditeljima i da su oni odbijali da mu daju pare. Došao je na ideju da novac pokuša da iznudi od Miškovića jer je znao da je bogat - kaže izvor iz istrage. Kako objašnjava, on je priznao i da je kompromitujući materijal izmislio, kao i da nikakvi snimci ne postoje.Nema dosijeDarko Ðolović do sada nije imao policijski dosije.- Sve je uradio potpuno amaterski, ali još se proverava da li je u pokušaju ucene bio sam ili je imao i pomagače - dodaje sagovornik iz istrage.Ðolovićevi poznanici šokirali su se kad su čuli da je uhapšen.- On je miran mladić i nikad nije pravio probleme, ne znam kako mu je tako nešto palo na pamet - kaže poznanik uhapšenog mladića.(J. S. - D. Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track