UGROŽEN OD ONOG KOJI GA ČUVA: Ombudsman Janković odbio policijsku zaštitu?!

Ne veruje Stefanoviću

UGROŽEN OD ONOG KOJI GA ČUVA: Ombudsman Janković odbio policijsku zaštitu?!

Društvo -
Najveći rizik po moju ili bilo čiju bezbednost proističe iz tvrdnji da učestvujem u orkestriranoj kampanji protiv interesa Srbije što, između ostalih, iznosi upravo ministar koji mi šalje obezbeđenje, rekao je Janković

BEOGRAD - Ombudsman Saša Janković izjavio je da je odbio policijsko obezbeđenje koje mu je dodeljeno prošle nedelje odlukom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

"Najveći rizik po moju ili bilo čiju bezbednost proističe iz tvrdnji da učestvujem u orkestriranoj kampanji protiv interesa Srbije što, između ostalih, iznosi upravo ministar koji mi šalje obezbeđenje", rekao je Janković.

On je dodao da zna da je ministar rekao da je to njegovo privatno mišljenje, ali da bi Stefanović morao da zna da ne bi trebalo da iznosi lične stavove o stvari o kojoj se vodi službeni postupak.

"Doduše, on kaže da je to samo njegovo privatno mišljenje "kao građanina" i da je njegova sloboda izražavanja da se javno pita o mojim motivima", rekao je Janković.

"Morao bi znati da je on u javnosti uvek ministar, i da bi privatne stavove o stvari o kojoj se vodi službeni postupak morao da zadrži za sebe, kao što i ja zadržavam za sebe pretpostavke o tome zbog čega, on samo u ovom slučaju, ne veruje nikom od ljudi kojima rukovodi u MUP-u, već samo Vojsci", dodao je Zaštitnik građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track