CRNA LISTA: SAD brane Božoviću da dođe kod Obame
Foto: Marina Lopicic

Savetnik u MUP napravio haos u Americi

CRNA LISTA: SAD brane Božoviću da dođe kod Obame

Politika -
Na Molitvenom doručku 2014. član SNS pokušao da fotografiše srpsku i kosovsku delegaciju dok su se pozdravljale. Reagovalo obezbeđenje, a on je skinut sa spiska zvanica

BEOGRAD - Vladimir Božović, nekadašnji državni sekretar, a sadašnji savetnik u MUP, izvisio je ove godine za pozivnicu za Molitveni doručak u Vašingtonu, saznaje Kurir. Iako godinama važi za redovnog gosta na događaju koji se održava prvog četvrtka u februaru - danas, Amerikanci sada Božoviću nisu poslali pozivnicu zbog skandala koji je napravio prošle godine.- Dok su se srpska i albanska delegacija pozdravljale, Božović je stajao u prikrajku i pokušavao je da glumi paparaca. Namera mu je bila da fotografiše rukovanje srpskih zvanica s Albancima, što je u stvari protokolarna stvar, ali je on smatrao da će time narušiti ugled pojedincima iz naše delegacije, kao i celoj delegaciji.

Samo za odabrane... Molitveni doručak kod Obame
Samo za odabrane... Molitveni doručak kod Obame

Istorijat skandalaNjegova namera nije promakla pripadnicima obezbeđenja, te su ga sprečili da fotografiše. Zbog tog skandala skinut je s liste zvanica i ove godine nije dobio poziv - kaže naš izvor.Da ovog februara neće put Amerike, potvrdio je za Kurir i Božović.- Tačno je da ne idem. Ići će neko drugi jer je u našoj molitvenoj grupi dogovor da se menjamo svake godine - rekao je Božović i dodao da nije napravio nikakav skandal.- To nije tačno - ko iz topa će.A na našu konstataciju da neki od učesnika tvrde da je do incidenta ipak došlo, Božović kaže da „nema više šta da komentariše“.Glupo se vadiIako on tvrdi da je dogovor u okviru naše grupe da se rotiraju za odlazak u Vašington, po pravilu, pozivnica se dobija na ime i ne može da se daje drugoj osobi. Inače, pozivnice su ove godine dobili šef diplomatije Ivica Dačić, Vuk i Danica Drašković, Nenad Popović, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, a iz Skupštine Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS, Vladimir Marinković, poslanik SDPS, i Aleksandar Jugović, poslanik SPO.

Osilio seLOBIRAO PROTIV DAČIĆABožoviću, kako saznajemo, ovo nije prvi skandal u vezi s Molitvenim doručkom. On je pre dve godine pokušao da smesti tadašnjem premijeru Ivici Dačiću.- On je lobirao kod organizatora da Dačića ne stave na listu zvanica. To mu, naravno, nije upalilo, ali njegovi mejlovi u kojima pokušava da spreči Dačićev odlazak dospeli su do ljudi iz premijerovog okruženja - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track