Političari odgovaraju na Kurirovo pitanje dana

Izbori 2012.

Političari odgovaraju na Kurirovo pitanje dana

Politika -
Koliko novih radnih mesta možete obećati građanima?

Branka Ljiljak - DS

- Ne bih licitirala s brojem radnih mesta, naročito u vreme krize. Važno je stvoriti privredni ambijent koji će privući što više stranih investicija. Takođe, moja stranka se zalaže i za stvaranje ambijenta kako bi i domaći privrednici ulagali novac, čime bi se smanjila nezaposlenost. I jedno novo radno mesto je uspeh za Srbiju kada kriza i dalje drma ceo svet.

Dragan Šormaz - SNS

- Ne bih licitirao brojem, to rade neodgovorni političari poput ovih na vlasti, koji obećavaju 400.000 radnih mesta. Sigurno je da će biti mnogo bolje kada SNS formira vladu, jer ćemo se ponašati odgovornije od vlasti i omogućiti privrednicima da normalno posluju. Bez podrške privredi i subvencija nema ni zapošljavanja ni razvoja.

Dijana Vukomanović - SPS

- Mi smo stranka koja ne licitira brojevima, što se posle pretvori u lažna obećanja. Ukoliko budemo držali pojedine resore, borićemo se za očuvanje postojećih mesta. Primerom „Srbijagasa“, koji je preuzimanjem i kupovinom šest preduzeća spasao 12.000 radnih mesta, pokazali smo način na koji ćemo se boriti s nezaposlenošću. Pokušaćemo da velike gubitaše sačuvamo od bankrota.

Vlajko Senić - URS

- Što se toga tiče, morao bih da razočaram vaše čitaoce, jer ne mogu da kažem koliki je tačan broj radnih mesta. Naša ideja o decentralizaciji otvorila je mnogo radnih mesta širom Srbije. Fokusiraćemo se na poljoprivredu i stvorićemo mogućnost dobijanja posla u javnom sektoru, jednako za sve građane Srbije, a ne kao do sada, samo za članove političkih stranaka.

Dejan Mirović - SRS

- Građanima možemo da garantujemo da ćemo zaustaviti rast nezaposlenosti i otpuštanje. To je sada mnogo realnije nego populistička obećanja koja daje Tomislav Nikolić i vlast. Smatramo da je naš ekonomski program najrealniji i trenutno najbolji. Omogućićemo da se broj zaposlenih povećava iz godine u godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track