Nikolić: Hoću da ujedinim Srbiju

Intervju: Tomislav Nikolić, predsednik SNS

Nikolić: Hoću da ujedinim Srbiju

Politika -
Spreman sam da već prvog dana na mestu predsednika Srbije zasučem rukave i angažujem one koji mogu da nas izvuku iz krize

BEOGRAD - Veruje u uspeh!Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić u uskršnjem intervjuu za Kurir priča kako će proći na predstojećim izborima, šta će prvo uraditi ako postane predsednik, ali i kako proslavlja Vaskrs.

♦ Kakav izborni rezultat očekujete na Đurđevdan?- Očekujem da građani, pre nego što zaokruže ime na glasačkom listiću, pomisle na svoju decu i porodicu, da se sete neispunjenih obećanja, da izaberu promene, da odluče da Srbija krene napred i da ne pristanu na još četiri godine sunovrata. Pogledajte u kakvom je stanju naša divna zemlja. Vlada je odvojena od naroda, koji joj više ne veruje, proćerdali su naš novac na plate i privilegije, upropastili su ekonomiju i šansu Srbije da postane velika i značajna zemlja. Sveli su je na zemlju s najcrnjom statistikom u regionu. To mora da se promeni. Građani ne žele da drugi odlučuju umesto njih. Oni će na najbolji način odlučiti o izbornom rezultatu.

Zašto bi građani trebalo da glasaju za vas na predsedničkim i parlamentarnim izborima?- Zato što tražim šansu da ujedinim Srbiju. Zato što ću biti predsednik svih građana, a ne samo članova svoje stranke. Srbija mora da se promeni, treba nam novi plan. SNS ga ima i predstavio ga je građanima. Zalažemo se za novi zakon o javnim nabavkama, koji će uštedeti 500 miliona evra svake godine, osnovaćemo razvojnu banku, koja će subvencionisati privredu, želimo novi, pravedniji poreski sistem, obračunaćemo se s birokratijom i korupcijom, dovešćemo stručnjake kako bi Srbija iskoristila svoje potencijale. Želimo poštenu i uspešnu Srbiju, u kojoj će narod verovati svom predsedniku i svojoj vladi.

Ako pobedite na predsedničkim izborima, šta će biti prvi vaš potez na Andrićevom vencu?- Spreman sam da već prvog dana zasučem rukave i angažujem sve one koji Srbiju mogu da izvuku iz krize. To neće biti lako, ali ljudi zaslužuju da žive bolje. Iako se zalažemo za članstvo u EU, mi ne možemo da čekamo taj dan da bismo pokrenuli promene. Moramo to da započnemo sami. Narod u Srbiji zaslužuje političare koji će se od prvog dana baviti stvaranjem uslova za bolji život, a ne samo tokom poslednjih mesec dana predizborne kampanje. Mogu da budem i precizniji - rešavanje korupcije i kriminala je vrhunski prioritet SNS! Bez toga nijedan program neće zaživeti. To je i pitanje opstanka srpske ekonomije i društva. Zato smo spremni da se beskompromisno uhvatimo u koštac s tim zlom. Eto, to će biti moj prvi radni zadatak.

Kojim političkim protivnicima ćete čestitati Vaskrs?- Svima ću čestitati Vaskrs, pa i protivnicima. To nije dan kad ću se baviti politikom.

Kako ćete provesti taj dan?- Porodično, kao i svake godine. To je srpska tradicija koje se porodica Nikolić ne odriče i koju održava. To je vreme koje posvećujem najbližima - supruzi, sinovima, snajama i unucima.

Pomažete li supruzi u spremanju trpeze, šaranju i farbanju jaja?- Ona je pravi umetnik u kuhinji, posebno kad je reč o farbanju jaja, i tu za mene nema mesta. Moja supruga je najbolje definisala način na koji treba da joj pomažem. Svodi se na to da joj ne smetam dok priprema trpezu. Tu sam da poslužim pića i zabavljam unuke Lenku, Juliju, Dimitrija, Vojina i Janka, ali i da uživam u svemu što ona iznese na sto.

Kakve ste sreće u borbi jajima?- To je neravnopravna borba jer su moji najmlađi naslednici u toj igri nepobedivi. Zadovoljstvo mi je da izgubim tu bitku.

Zajedno ćemo uspeti!

- Šta biste poručili građanima za veliki verski praznik?- Vaskrs je dan kad u molitvama ne smemo nikog da zaboravimo. Ovog proleća simbolika tog velikog praznika biće promene. Vaskrs nam donosi priliku da se okupimo oko jednog cilja - da Srbija postane bolje mesto za život. I ako svi zajedno budemo radili, ja vam obećavam da ćemo biti uspešni. Moguće je!

Neću izgubiti od Tadića

- Šta ćete da radite ukoliko opet izgubite od Borisa Tadića?- Svakodnevno obilazim Srbiju, slušam šta govore građani, koji su me uverili da je došlo vreme da se Srbija promeni. Ova vlast je potrošena, narod joj više ne veruje a narod u Srpskoj naprednoj stranci prepoznaje ono što Srbiji nedostaje - nove nekompromitovane ljude koji žele da rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track