EVROPSKI KOMESAR HAN: Na početku pregovora otvaramo poglavlja 23 i 24
Foto: Beta/AP

Srbija korak bliža EU

EVROPSKI KOMESAR HAN: Na početku pregovora otvaramo poglavlja 23 i 24

Politika -
Uskoro ćemo dobiti Akcioni plan za Poglavlja 23 i 24, za koji se nadamo da je konačan, i na nama je da uradimo procene i razgovore sa članicama EU. Važno je da nastavimo dijalog sa Prištinom, izjavio je Han

BEOGRAD - Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je večeras da će na početku pregovora sa Srbijom prvo biti otvorena Poglavlja 23 i 24, u vezi sa vladavinom prava, i ocenio da je važno da se nastavi dijalog Beograda sa Prištinom.

Važno je u dijalogu ostvariti konkretan napredak. Ako se to dogodi, nadam se da će pregovaračka poglavlja biti otvorena do kraja godine, rekao je Han posle razgovora sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Uskoro ćemo dobiti Akcioni plan za Poglavlja 23 i 24, za koji se nadamo da je konačan, i na nama je da uradimo procene i razgovore sa članicama EU. Važno je da nastavimo dijalog sa Prištinom, izjavio je Han.

Pokušavam da ubedim partnere u Srbiji i EU da je najbolji način za dalji razvoj da se vode pregovori, naveo je Han, dodavši da je strateški cilj Srbije pristupanje Uniji, čemu su posvećene sve stranke u parlamentu.

Zajednički cilj je da sve zemlje Zapadnog Balkana postanu članice EU. To je prioritet. Što pre počnemo pregovore, taj cilj će biti ranije ostvaren, poručio je Han.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track