BAHATO: Nikolić napao Stefanovića zbog mečke

Šef države osuo paljbu po MUP

BAHATO: Nikolić napao Stefanovića zbog mečke

Politika -
Predsednik Srbije optužio policiju da mu ugrožava bezbednost jer nije popravljen „mercedes“

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić optužio je ministra policije Nebojšu Stefanovića da je zbog nebrige MUP maltene ugrožena njegova bezbednost! Nikolićev kabinet je, naime, osuo paljbu po MUP da nije vodio računa o „mercedesu S600“, službenom vozilu predsednika, što je, kako su rekli, zakonska obaveza policije.Naime, Nikolića je pogodio odgovor policije koji je dat Večernjim novostima povodom teksta „Mercedesu treba novi motor“, za koji iz kabineta kažu da je pun neistina i manjkavosti. Podsetimo, tema tog teksta je kvar na predsednikovoj limuzini čija je popravka papreno skupa.

- Ministarstvo ne odgovara zašto je bezbednost predsednika Nikolića značajno ugrožena činjenicom da od 1.071 dana mandata, punih 400 dana automobil „mercedes S600“ nije u funkciji? Zašto se i za najmanju popravku raspisuje tender koji traje više meseci? - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Od sada će predsednik koristiti sopstveno vozilo. Postoji opšte pravilo svugde u svetu, pa i kod nas, da predsednik koristi vozilo s posebnim stepenom zaštite. Pošto ne postoji adekvatna zamena sa tim stepenom zaštite, predsednikova bezbednost je ugrožena, a ministarstvo koje je zaduženo za bezbednost ne reaguje na adekvatan način.

Čak izjavljuju da nemaju informaciju o bezbednosti predsednika, koju po zakonu moraju imati. Umesto toga, u MUP se vade na velike troškove, iako je, kako tvrde, tender u toku, pa o ukupnim troškovima ne može biti reči. Po njima, popravka službenog automobila predsednika koštala bi 12.250.000 dinara, to jest oko 102.000 evra, od čega najviše otpada na zamenu motora.

Za motor tog modela automobila, međutim, najviša cena može biti 20.000 evra, što je lako proverljivo ukoliko bilo ko pogleda brojne internet sajtove. Ako je to tako, a očigledno jeste, postavlja se pitanje na šta bi se potrošila razlika od 82.000 evra? Možda na kafu? - zaključuje se na kraju.

Na tapetu... Nebojša Stefanović
Na tapetu... Nebojša Stefanović

MUPPRESKUPA POPRAVKAKomentar MUP nismo dobili do zaključenja ovog izdanja. Podsetimo, iz MUP su u odgovoru Novostima rekli da predsednikova bezbednost nije ugrožena i da će popravka „mercedesa“ koštati 12.250.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja