Političari odgovaraju na Kurirovo pitanje dana

Izbori 2012

Političari odgovaraju na Kurirovo pitanje dana

Politika -

Da li su obećanja političara realna?

Milan Nikolić, politički analitičar

- Političari se trude da deluju realno, da ne ulaze u demagogiju i populizam i obećavaju nešto što se ne može ispuniti. Bar delimično, političari misle ozbiljno o onome što obećavaju.

Goran Nikolić, ekonomista

- Raduje me to što se neka obećanja ispunjavaju. Recimo, auto-put Beograd-Horgoš, jedan most je završen, drugi je u toku, i to će biti konačno. Političari i dalje obećavaju i ono što ne ispune, ali nije istina da lažu. Nešto od svega toga se i ispuni.

Đorđe Vukadinović, politički analitičar

- Nemam dilemu da su obećanja nerealna, ali imam dilemu da li i koliko narod još veruje u njih. Ona su sada, zbog krize ili iskustva s prošlih izbora, za nijansu manje naučnofantastična. Postoje i dalje neobične situacije, recimo, za promene su najglasniji oni koju bili najduže u vlasti od 2000. godine.

Danijel Cvjetićanin, ekonomista

- To pitanje je nepotrebno jer je odgovor poznat. Čak i najnepismeniji čovek zna koliko su obećanja političara realna. Svi znamo kako su prošli s obećanjima koja su davali tokom prošlih izbora i svi znamo kakva su obećanja političara kod nas, ali i u svetu.

Bora Miljanović, direktor agencije „Reprezent komjunikejšns“

- Da li su obećanja realna ili ne, videćemo nakon izbora. Ono što je bitno, iz komunikacijskog ugla, jeste da li su predstavljene sve mogućnosti stranaka. Svašta se može obećati, ali političari nekad preteraju, pa im se to vrati kao bumerang.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track