Najnovije vesti

MILOVAN BOJIĆ: Ne dam Šešelju da se ubije!
Foto: Fonet

Dramatično

MILOVAN BOJIĆ: Ne dam Šešelju da se ubije!

Politika
Šef Šešeljevog lekarskog tima dr Milovan Bojić kaže da se lekari bukvalno bore za život predsednika SRS

BEOGRAD - Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je u protekle dve nedelje bilo više nego dramatično. Trenutna situacija je za nijansu bolja, ali je daleko od dobre. Ovo tvrdi šef Šešeljevog lekarskog tima dr Milovan Bojić.

On kaže da su se lekari bukvalno borili za njegov život.

- Nema ni govora da se vrati radnim obavezama dok se ne obavi kontrolni pregled, zakazan za nedelju 14. juna. Ne dam mu da se ubija - kategoričan je Bojić.

Po prvi put od kako se vratio iz Haga, lider radikala je 4. juna propustio redovnu konferenciju SRS za novinare. To je bio prvi signal koliko mu se pogoršalo zdravlje, što je ubrzo i priznao. Pre dva dana Šešelj je u izjavi za "Vesti" najavio povratak redovnim stranačkim poslovima.

- Ma, kakve stranačke obaveze i posao! Ništa od toga! Pa, jedva smo ga izvukli iz mrtvih! Nije spreman ni za kakav napor - odgovara dr Bojić i podseća na "bujajući karcinom" i metastaze sa kojima se Šešelj vratio iz Haga, ali i na prekinutu hemioterapiju.

Dr Bojić priznaje da se često spori sa svojim pacijentom ali kada je zdravlje u pitanju "zna se čija je starija".

- Ukoliko, kojim slučajem Šešelj bude i dalje tako tvrdoglav, više ga neću lečiti - kaže dr Bojić.

On ponavlja da je Šešelju bilo toliko loše da "nema reči koje to mogu da opišu".

- Potpuno mu je opao imunitet. Pa, jedva je imao 900 belih krvnih zrnaca, a u normalnim uslovima trebalo bi da ima oko 10.000. U međuvremenu je počeo sa drugom hemioterapijom - objašnjava za "Vesti" dr Bojić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...