NAPUŠTA SLOVENIJU: Haradinaju sud vratio pasoš
Foto: Beta

Posle verbalne note

NAPUŠTA SLOVENIJU: Haradinaju sud vratio pasoš

Politika -
U noti kosovske ambasade u Ljubljani Slovenija se poziva da se Hardinaju omogući slobodan prolaz u skladu sa odredbama 29 i 42 člana konvencije Ujedinjenih nacija o specijalnim misijama iz 1969. godine

LJUBLJANA - Kranjski sud vratio je pasoš predsedniku Alijanse za budućnost Kosova Ramušu Haradinaju i on će sada moći da napusti Sloveniju.

Pasoš mu je vraćen danas, nakon što je Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije zatražilo od suda da to uradi. Kosovo je danas povodom hapšenja Hardinaja uputilo verbalnu notu Sloveniji u kojoj je izrazilo zabrnutost i nezadovoljstvo zbog tog čina.

MIP Slovenije je notu prosledilo Okružnom sudu u Kranju i zatražilo da sud vrati Hardinaju pasoš i omogući mu nastavak puta na Kosovo.

U noti je Priština obavestila Sloveniju da se bivši premijer i komandant OVK, a danas vođa stranke Alijansa za budućnost Kosova i poslanik Ramuš Hardinaj preko teritorije Slovenije vraćao sa specijalne diplomatske misije u inostranstvu.

U noti kosovske ambasade u Ljubljani Slovenija se poziva da se Hardinaju omogući slobodan prolaz u skladu sa odredbama 29 i 42 člana konvencije Ujedinjenih nacija o specijalnim misijama iz 1969. godine.

Slovenačka policija uhapsila je Haradinaja u sredu na aerodromu u Ljubljani. On nije zadržan u pritvoru, ali mu je bilo zabranjeno da napusti Sloveniju dok se ne provere navodi poternice koju je za njim raspisala Srbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track