ZORANA MIHAJLOVIĆ UZ PREMIJERA: Biću uz Vučića ako odluči da ide u Srebrenicu!
Foto: Fonet

Počast žrtvama

ZORANA MIHAJLOVIĆ UZ PREMIJERA: Biću uz Vučića ako odluči da ide u Srebrenicu!

Politika -
Ona je rekla da napadi na nju poslednjih nekoliko dana nisu ni prvi ni poslednji, ali to po njenom mišljenju nije patriotizam

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da ukoliko premijer Aleksandar Vučić odluči da ode u Srebrenicu, ona će svakako biti uz njega kako bi odali poštu žrtvama.

Ona je, na konferenciji za novinare, komentarišući napade na nju poslednjih nekoliko dana, rekla da oni nisu ni prvi ni poslednji, ali i dodala da to po njenom mišljenju nije patriotizam.

Upitana kako je glasala prilikom izjašnjavanja ministara o nacrtu Rezolucije o Srebrenici, ona je rekla da je ta tačka dnevnog reda bila pod oznakom država tajna, te da ne želi da komentariše dok se taj status ne skloni.

"Činjenica je da moramo da mislimo o budućnosti, da se ne vraćamo u prošlost i ukoliko premijer Vučić odluči da ide u Srebrenicu, ja ću svakako biti uz njega, da odamo poštu žrtvama", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je sve što Vlada Srbije radi prethodnih godnu dana u cilju postizanja stabilnosti celog regiona i pomirenja. Ona je rekla da je za Srbiju u ovom trenutku vrlo važna realizacija Briselskog sporazuma, odnosno da budu postignuti određeni dogovori, ali ne samo da bi se otvorila poglavlja, već zbog Srba koji žive na Kosovu i Metohiji i kako bi se uspostavilo funkcionisanje ZSO.

"To je ono što je prioritet Vlade Srbije", rekla je Mihajlović.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track