KUPLERAJ U PARLAMENTU: Manekenka ubica dolazila u Skupštinu kod ljubavnika!
Foto: Fonet

Skandal: Poslanik SPO ugrozio bezbednost srpskog parlamenta

KUPLERAJ U PARLAMENTU: Manekenka ubica dolazila u Skupštinu kod ljubavnika!

Politika -
Slobodanku Tošić, manekenku osumnjičenu za učešće u pet ubistava, Žika Gojković dovodio u najviše zakonodavno telo

BEOGRAD - Poslanik SPO Žika Gojković se sa manekenkom i bivšom Plejbojevom zečicom Slobodankom Tošić, osumnjičenom za učešće u pet ubistava i milionske pljačke, viđao i u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, saznaje Kurir!Naime, Gojković - koji je i član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, pa prema tome i treba da više od drugih poslanika vodi računa s kim se sastaje - kontroverznu misicu iz BiH je zvao da ga poseti i u ovoj važnoj državnoj instituciji.PriznaoNaša saznanja potvrdio je i sam Gojković.- Mislim da jeste bila u Skupštini, jednom ili dvaput. Ne znam, ne mogu da se setim - rekao je Gojković. On nije mogao da se seti ni kada je to bilo, a nije želeo da otkrije ni šta je Tošićeva, koja se trenutno nalazi u pritvoru u BiH, tražila u srpskom parlamentu i da li smatra da je njena poseta ovoj ustanovi primerena.- Ne želim ništa više da komentarišem na tu temu. Ako sam na bilo koji način ugrozio bezbednost države i ako predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove smatra da treba da se povučem, ja ću se povući - rekao je Gojković.S druge strane, Marija Obradović, predsednica odbora čiji je Gojković član, ogradila se od ovog slučaja rekavši da protiv Gojkovića ne postoje nikakvi konkretni dokazi osim „medijskih napisa“.- Ne postoji nikakav konkretan dokaz da je Gojković počinio bilo kakav prestup. Ukoliko se tako nešto pojavi, Odbor će razmotriti taj slučaj - rekla je Obradovićeva i dodala da je Gojković vrlo posvećen i aktivan član Odbora i da nema nikakve zamerke na njegov rad.Stručnjak za bezbednosti i nekadašnji radnik DB Božidar Spasić kaže za Kurir da ulazak misice u Skupštinu zahteva hitnu reakciju nadležnih službi i istragu.

Dolazile i striptizete- Tošićeva je tokom boravka u Skupštini mogla da snimi ili čak ukrade neki materijal. Ovaj slučaj je pokazao da, bez obzira na to što u Skupštini postoje kamere, radari i metal-detektori, u nju može da uđe ko hoće, odnosno da je ta, jedna od najvažnijih državnih institucija, potpuno nebezbedna. U Velikoj Britaniji, Nemačkoj i drugim razvijenim zemljama poslanici su podnosili ostavke i za mnogo manje skandale - kaže Spasić, koji smatra da je Tošićeva preko Gojkovića najverovatnije pokušala da stekne kontakte i ostvari uticaj i na ljude u državnom aparatu.Inače, pored misice koja se sumnjiči za ubistvo, u Skupštinu pokušala je da uđe i jedna prostitutka. Naime, skupštinsko obezbeđenje pre pet godina sprečilo je prostitutku Suzanu P. da uđe u parlament. Suzana, za kojom je bila raspisana i poternica zbog bavljenja prostitucijom, na ulazu je rekla kako ide u posetu kod poslanika SRS Sulejmana Spaha. Međutim, ovaj kontroverzni poslanik, poznat i po tome što je uhvaćen u raskalašnom provodu s razgolićenim plesačicama noćnog kluba, to je negirao.

SLOBODANKA TOŠIĆ (29)- 3. jula 2015. izručena je pravosuđu BiH iz Hrvatske

- Poznata je po učešću na takmičenju za mis BiH, gde je 2005. godine izabrana za mis fotogeničnosti

- Bila je Plejbojeva zečica

- Učestvovala je i u rijaliti šou programu „Survajver“

- Jedna je od 24 optuženih u predmetu „Lutka“- Optuženima u predmetu „Lutka“ sudi se za krivična dela organizovanog kriminala, odnosno teška ubistva, milionske oružane pljačke, razbojništva, pranje novca...

OPTUŽENI U PREDMETU „LUTKA“ SUMNJIČE SE I ZA:PLJAČKE2005 - Prema optužnici, grupa je odgovorna i za pljačku transporta novca Pavlović internešenel banke iz Bijeljine, počinjenu presretanjem vozila koje je prevozilo novac, kad je otuđeno oko 1,8 miliona KM2005 - Pokušaj pljačke novca iz Nove banke a. d. Bijeljina u Sarajevu, u iznosu od oko 2,2 miliona KM. Tada su čuvari koji su prevozili novac, nakon što je na njih pucano, upotrebili oružje i u razmeni vatre ranili pljačkaše, koji su potom pobegli u pravcu SarajevaTEŠKA DELA2006 - Tošićeva je kao devojka Darka Eleza, jednog od optuženih, osumnjičena da je učestvovala u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala. Njega je, prema optužnici, Tošićeva odvela na mesto na kojem je pokušana njegova likvidacija2007 - Grupa „Lutka“ tereti se i za teško ubistvo Borisa Govedarice, koje je izvršeno sa dve automatske puške, kao i za ubistvo Zorana Goluba u kafiću „Sport“ u Sarajevu, kad je iz automatskog oružja ispaljeno više od 40 metaka2008 - Ova grupa je, kako se sumnjiči, odgovorna i za ubistvo Vladimira Mačara u Palama, koji je ubijen eksplozivnom napravom montiranom na ranije ukradeno vozilo. Tom prilikom smrtno je stradao i Milan Vlaškić, a teško je ranjen slučajni prolaznik Rade Magazin, koji je od povreda preminuo

REAGOVANJA /POLITIČARI O SKANDALOZNOM PONAŠANJU GOJKOVIĆA/Aleksandra Jerkov, DSNENORMALNODolazile su u Skupštinu i prostitutke i Miladin Kovačević kao počasni gosti i raznorazni fašisti, tako da nije normalno, ali nije ni prvi put da se tako nešto dešava.Zoran Babić, SNSBOLJE DA ĆUTIMMnogo toga je bilo izrečeno, ali ne bih govorio o ovom slučaju. Otvoren sam da govorim na sve teme, ali ne bih o ovome, razumećete me.Zoran Krasić, SRSNIJE MI DUHOVITOToliko je to meni periferno da čak nemam ni duhovit odgovor. Inače, tog Žiku znam iz Skupštine i mislio sam da je završio političku karijeru kad je donet Zakon o restituciji.Janko Veselinović, samostalni poslanikNADLEŽNI DA REAGUJUTo bi trebalo da ispitaju nadležni organi jer je prosto neverovatno da u Skupštinu Srbije tako može da se uđe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track