Vučić: Pozvaću članove Predsednišštva BiH u Beograd, a razni kreteni neće uništiti budućnost Balkana

Ruka pomirenja

Vučić: Pozvaću članove Predsednišštva BiH u Beograd, a razni kreteni neće uništiti budućnost Balkana

Politika -
Predsednik Vlade rekao da prihvata izvinjenje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra zvanično pozvati sva tri člana Predstavništva BiH u posetu Beogradu i bilo kome gradu u Srbiji, bilo kada. On je rekao da prihvata izvinjenje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića. "Gradićemo mir, a razni kreteni neće moći da unište budućnost Balkana", kazao je Vučić za RTS.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija presudom Darku Šariću i članovima njegove grupe za šverc kokaina pokazala da ima snagu kao drušstvo i država i da po pitanju pravne države i vladavine rava može da ide napred."Ovime su brojne priče pale u vodu i mi smo pokazali da možemo da imamo snagu kao društvo, država, tužilaštvo, pravosudni sistem da se taj posao uradi", rekao je Vučić u Dnevniku RTS. On je dodao da za presudu Darku Šariću neće da uzima zasluge jer je to obavilo srpsko pravosuđe u čiji rad se ne meša, kao i da neće da ulazi u ocene obrane koja je nezadovoljna i tužilaštva, koje je zadovoljno.

U Specijalnom sudu danas je Darko Šarić osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.Na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni su i članovi njegove grupe, tako da je Goran Soković dobio 20 godina, Željko Vujanović 18 godina, Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu, 11 godina i šest meseci. Ostali članovi Šarićeve grupe osuđeni su na kazne zatvora od 11 do 15 godina. Odlukom Sudskog veća optužbe su oslobođeni Bojan Stanojković, Darko Gazdić i Aleksandra Mišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track