SAŠA MIRKOVIĆ: Uvešćemo vanrednu situaciju u Zaječaru zbog azilanata
Foto: Zorana Jevtić

Grad u problemu

SAŠA MIRKOVIĆ: Uvešćemo vanrednu situaciju u Zaječaru zbog azilanata

Srbija -
Ovakva situacija je prešla okvire grada Zaječara i postalo je nemoguće nositi se sa ovim problemom. Osim što ne možemo finansijski da izdržimo, nismo u mogućnosti ni da se staramo o svim tim ljudima, nemamo dovoljno lekova za njih, kao ni mesta u zdravstvenim ustanovama,

ZAJEČAR - Zbog saznanja policijske uprave u Zaječaru, da na granici sa Bugarskom, ima 40 hiljada nelegalnih migranata, i zbog podatka da je preko granice u poslednja tri dana prešlo 600 migranata, Saša Mirković, predsednik skupštine grada Zaječara, kaže da se vrlo ozbiljno razmatra uvođenje vanredne situacije u ovom gradu.

"Ovakva situacija je prešla okvire grada Zaječara i postalo je nemoguće nositi se sa ovim problemom. Osim što ne možemo finansijski da izdržimo, nismo u mogućnosti ni da se staramo o svim tim ljudima, nemamo dovoljno lekova za njih, kao ni mesta u zdravstvenim ustanovama", kaže Saša Mirković.

Grad Zaječar nalazi se blizu granice sa Bugarskom i jedan je od retkih gradova u Srbiji koji je na udaru migranata, jer upravo kroz ovaj grad prolazi veliki broj ljudi koji su ilegalno prešli granicu.

"Vanredna situacija nam se sve više nameće jer je ovo situacija koju sve teže kontrolišemo", zaključuje Mirković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track