Đilas: Neće Đulijani da nas uči

Đilas: Neće Đulijani da nas uči

Politika -
Đulijani, koji je 1999. godine rekao daje na Kosovu holokaust i da Srbija zaslužuje da bude bombardovana danas je došao da nas uči kako treba darazvijamo našu prestonicu

KRALJEVO - Sramota je što je bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, koji je 1999. godine rekao daje na Kosovu holokaust i da Srbija zaslužuje da bude bombardovana, danas došao da nas uči kako treba darazvijamo našu prestonicu, rekao je večeras u Kraljevu na konveniciji koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadićpotpredsednik Demokratske stranke (DS) i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Verovatno je Aleksandar Vučić šetao Menhetnom, sreo Đulijanija, a on mu je rekao: Ti si genijalno rešenje zagradonačelnika Beograda! Gde si dosad bio?", naveo je Đilas. Prema njegovim rečima, Vučić mu je verovatno odgovorio da 15 godina nije mogao nigde da putuje.

Verovatno mu je rekao da je iseljavao one koji drugačije misle, da je malo huškao na ratove, malo je sa svojimšefom pucao po Sarajevu, a malo je sramotio srpski narod, rekao je potpredsednik DS. "Najduhovitija stvar je da su novi borci protiv korupcije Velja Ilić i Bogoljub Karić. Sedeo sam u vladi sa Ilićem kojiboluje od vrlo opasne bolesti: ne može da izgovori istinu, a toj bolesti nema leka", rekao je Đilas.

Potpredsednik DS kritikovao je najave kopanja kanala kroz klisuru od Beograda, Moravom, preko Vardara do Egejskog mora."Kada kažete da ćete na to da utrošite sto milijardi evra, moram da pitam da li ste normalni? Šef kaže, a njegoviponavljaju, a niko ne ume da kaže da su šefu ostale posledice od onog kada nije jeo i pio vodu", rekao je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track